Zonnebril dragen, ook geschikt voor in de winter

Draag jij weleens een zonnebril in de winter? Of zie je mensen met een zonnebril lopen op koude dag? Je vraagt je misschien af waarom mensen een zonnebril dragen of vindt het overbodig. Immers, in de winter schijnt de zon niet heel sterk. Toch kan het dragen van een zonnebril in de winter heel handig zijn, want ook nu moet je je ogen beschermen tegen de uv-straling. Wij geven je een aantal redenen waarom je in de winter een zonnebril moet dragen.

Schadelijk voor je ogen

Zoals net al gezegd is uv-straling schadelijk voor je ogen.  Hoewel de zon in de winter minder lang en minder fel schijnt blijft de uv-straling nog steeds schadelijk. Ook kan het zijn dat op een mooie winterse dag – wanneer de zon schijnt – dat je ogen uv-straling opvangen. Het dragen van zonnebrillen in de winter is dus zeker niet overbodig. Op lange termijn kan je door de uv-straling namelijk last krijgen van netvliesslijtage en oogziektes zoals staar. Ook op wintersport moet je zeker geen zonnebril vergeten. Het beste wintersportweer wordt namelijk gekenmerkt door koude dagen met een zonnetje. Het is dan ook slim om een goede zonnebril te dragen tegen de schitteringen en weerkaatsing van de zon op sneeuw en ijs. Wanneer er te veel (fel) zonlicht in je ogen schijnt, bijvoorbeeld als het reflecteert op sneeuw of water, kan je hoornvlies beschadigen.

Beter voor je ogen

Je hoeft niet per se op wintersport te zijn om te profiteren van een mooi wintersportweer. Ook als je thuis bent kan je last hebben van de zon. Denk maar aan het moment wanneer je thuis achter het glas zit en de zon schijnt naar binnen. Je moet je ogen dichtknijpen om geen last te hebben van de zon. Werk je een hele dag achter je laptop of een computer? Dan kan je zelfs last krijgen van hoofdpijn. Nu zal je binnen geen zonnebril opzetten, maar je kunt ook last hebben van dit zonnetje als je onderweg bent. In de auto kan je dan ook te maken hebben met een laagstaande zon. Vooral als het druk op de weg is, tijdens de spits bijvoorbeeld, kan dit gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Een zonnebril in de auto, ook in de winter, is daarom een must!

De leukste zonnebrillen voor de winter

Als je op zoek bent naar zonnebrillen heren, bedenk dan eerst wanneer je hem gaat dragen. Is dat voor een ommetje buiten in het bos of door de straat? Of voor in het verkeer, in de auto of op de fiets? Voor zomaar een ommetje door het bos wil je misschien ook nog wat van de zon genieten en kies je voor een montuur met lichte glazen. Terwijl in het verkeer een goed zicht essentieel is. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je dus altijd wel een geschikt model vinden.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn