Zo houd je je gehoorapparaat in topconditie!

Gehoorapparaten zijn niet goedkoop en worden maar tot op zekere hoogte vergoed. Je wilt er daarom zeker van zijn dat je zo lang mogelijk plezier kunt hebben van je gehoorapparaat. Gehoorapparaat onderhoud is daarom ontzettend belangrijk. Wil jij zo lang mogelijk met je gehoorapparaat kunnen doen? In dit artikel vertellen we je hoe je zo lang mogelijk plezier houdt van een gehoorapparaat.

Goed schoonmaken

Allereerst is het ontzettend belangrijk om je gehoorapparaat goed schoon te houden. Het verschilt een beetje per gehoorapparaat hoe je dit moet doen, maar haal in ieder geval alle onderdelen die je makkelijk los kunt halen uit elkaar en reinig het gehoorapparaat met speciale spray of met reinigingstabletten. Benieuwd of je een gehoorapparaat nodig hebt? Doe eens een gehoortest online voor volwassenen

De risico’s van de zomer

In de zomer is het verstandig om met extra zorg om te gaan met je gehoorapparaat. Dit komt ten eerste omdat je in de zomer wat meer zweet, wat condensatie in je gehoorapparaat kan veroorzaken. Verder is het niet goed voor je gehoorapparaat om te veel blootgesteld te worden aan de brandende zon. Probeer daarom je gehoorapparaat zo veel mogelijk uit de zon te houden door bijvoorbeeld een hoedje te dragen. Op het strand is het ook echt oppassen geblazen, want zand in je hoortoestel kan echt funest zijn.

Vallen en stoten

Hoortoestellen zijn over het algemeen best sterk en prima bestand tegen een stootje, maar bijna niets in de wereld van de elektronica is onverwoestbaar. Het is helemaal niet zo erg om je apparaat een keer te laten vallen. Het is wel erg als je dit tien of twintig keer doet. Een kleine en onschuldige beschadiging kan namelijk al snel ontvouwen tot een onomkeerbare beschadiging en dat is natuurlijk ontzettend zonde van het geld. Extra opletten dus als je van jezelf weet dat je een beetje onhandig bent.

De risico’s van de winter

We vertelden eerder al dat je in de zomer extra moet opletten wat betreft je gehoorapparaat. Dit geldt ook voor de winter. De kou in de winter kan funest zijn voor de batterijen in je gehoorapparaat. Ze gaan minder effectief werken en bovendien kan kou condensatie in het gehoorapparaat veroorzaken. Je kunt de kou natuurlijk niet helemaal vermijden in de winter, maar zorg in ieder geval dat je je gehoorapparaat wanneer je het niet draagt op kamertemperatuur bewaart. Ook op regenachtige dagen is het oppassen geblazen. Hoewel een gehoorapparaat door een waterafstotende nanocoating best wat kan hebben, is het niet handig als ze echt zeiknat worden. Het spreekt verder ook voor zich dat douchen met een gehoorapparaat uiterst onverstandig is.

Chemicaliën in cosmetica

Vooral de dames smeren dagelijks van alles op het gezicht, van fijne crèmes tot maskers tot make-up. In principe prima, maar sommige chemicaliën die je in deze producten vindt kunnen schadelijk zijn voor je gehoorapparaat. Je kunt deze producten best gebruiken, maar het is verstandig om tijdens het aanbrengen van deze producten je gehoorapparaat eventjes uit te doen.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën