Wil jij beginnen met investeren in crypto’s?

Tijdens de pandemie hebben heel veel mensen in Nederland geld kunnen sparen. Voor velen was dit dan ook het moment om over hun toekomst te gaan nadenken. Het gespaarde geld kan namelijk ook ingezet worden om jouw pensioen aan te vullen, om te zorgen dat je kinderen een goede studie kunnen doen of om uiteindelijk je hypotheek te kunnen aflossen. Beleggen is hiervoor een goed middel en het investeren in crypto’s is in Nederland zeer populair. Dit is een interessante manier om je geld voor je te laten werken, maar je moet wel weten waar je aan begint. In dit artikel leggen wij je daarom uit wat je kunt doen om te zorgen dat je veilig kunt investeren om uiteindelijk het zicht op mooie rendementen te krijgen.

Investeer niet zonder kennis van zaken

Er zijn heel veel mensen die enkel in de krant lezen dat de Bitcoin weer heel veel meer waard is geworden en vervolgens al hun geld in deze munt steken. Dat leidt negen van de tien keer tot een teleurstelling en niet zelden ook tot grote verliezen. Als je gaat investeren in crypto’s, doe dat dan nadat je je goed in dit onderwerp verdiept hebt. Mocht je hier geen tijd of energie voor hebben, dan kun je met een professionele partij in zee gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een partij als Amdax Nederland. Bij deze organisatie staat een team van experts voor je klaar om jou te helpen een goede portefeuille samen te stellen. Daardoor kun je heel veel risico’s vermijden. Ook kan men je crypto veilig bewaren.

Zorg voor een goede spreiding

Wanneer je gaat beleggen, is het altijd belangrijk om te zorgen dat je niet al je geld in een munt investeert. Al vanaf de kinderjaren van het investeren, hebben beleggers er alles aan gedaan om hun risico’s zoveel mogelijk te spreiden. Het gevolg van gespreid investeren in crypto’s is dat eventuele verliezen van de ene munt, opgevangen kunnen worden door de winsten die je maakt met je andere munten. Het is uiteraard mogelijk om een risicoprofiel te kiezen, maar het is nooit verstandig om meer risico te nemen dan verstandig is. Je wilt namelijk mooie rendementen behalen en spreiding van je investeringen zal hier zeker aan bijdragen.

Investeer geld dat je kunt missen

Wanneer je gaat investeren in crypto’s, gebruik dan geen geld dat je niet kunt missen. Je kunt een deel van je spaargeld inzetten, maar hou ook zeker een buffer achter de hand. Mocht je eens voor onvoorziene kosten komen te staan, dan hoef je niet gelijk je crypto’s te verkopen. Hierdoor creëer je een langere beleggingshorizon waardoor je ook betere rendementen tegemoet kunt gaan. Kijk daarom altijd goed naar wat voor jou een goede buffer is om achter de hand te houden.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën