Wil je je sloopauto of ander voertuig verkopen?

Wil je jouw sloopauto verkopen, of wellicht een ander voertuig? Bijvoorbeeld omdat reparaties aan het voertuig niet meer rendabel zijn? Is je auto klaar voor de sloop? Of wil je van je boot, caravan, of motor af? Dan kun je dat eenvoudig en snel online regelen, bijvoorbeeld bij een bedrijf als OSW. Met hen kun je alle mogelijkheden bespreken omtrent je het verkopen van je sloopauto, boot, caravan of motor. Wist je dat je een ander blij kunt maken met je sloopauto? Auto's die niet gehele total loss zijn, gaan vaak naar continenten als Afrika waar ze een tweede leven krijgen. Heb je een voertuig waar je vanaf wilt en wil je hem op laten ophalen? Dan kun je dus eenvoudig terecht bij een ophaaldienst als OSW, je hoeft dan je voertuig niet zelf weg te brengen of weg te laten slepen. Er is zelfs een landelijke ophaaldienst. Je ontvangt bovendien binnen 2 uur het hoogste bod voor je voertuig en het aanmelden van schade auto's of andere voertuigen is volledig gratis en vrijblijvend.

Niet eens met het bod op jouw sloopauto?

Een bedrijf biedt op jouw voertuig, en dat bod is 48 uur geldig. Je dient foto's en alle relevante informatie over jouw voertuig in te voeren zodat het zichtbaar is voor de andere partij. Als je het niet eens bent met het bod kun je het bod weigeren en een tegenbod doen. Die wordt dan geaccepteerd of geweigerd. Als de tegenpartij jouw voertuig in ontvangst neemt en het blijkt dat er niet gemelde schade aanwezig is, dan zal de tegenpartij afzien van de afgesproken prijs en wordt er vaak opnieuw een bod gedaan. Het is dan aan jou of je hiermee akkoord gaat. Je kunt via een bedrijf als OSW een verkoopovereenkomst per e-mail ontvangen (of opvragen via je account) als de koop met het afgesproken bod plaatsvindt. Zo is alles netjes en overzichtelijk.

Moet je zelf bij de verkoop aanwezig zijn?

Indien je jouw voertuig verkoopt en er vindt een verkoopdatum plaats, kun je iemand machtigen om de verkoop voor je te regelen. Uiteraard moet je de ander dan wel de originele papieren en jouw legitimatie overhandigen. Ook is het handig om te weten dat je niets voor de wegenbelasting hoeft te regelen want zodra de koop rond is en jouw voertuig is gevrijwaard stopt de wegenbelasting automatisch. Wel dien je de verzekering van het voertuig zelf stop te zetten! Dit gebeurt namelijk niet automatisch. Op een website als OSW kun je bij veel gestelde vragen ook veel informatie vinden, zodat je niets vergeet bij de verkoop van je voertuig. Je kunt na verkoop het bedrag op je rekening laten storten maar contante betaling is ook mogelijk.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn