Wat kan ik allemaal doen met mijn oude telefoon?

Na een aantal jaar wilt iedereen altijd een nieuwe telefoon. Maar kan je je oude telefoon eigenlijk niet nog langer gebruiken of voor iets anders gebruiken? In dit artikelen worden een aantal opties genoemd wat je met je oude telefoon kunt doen.

Tweede leven

Geef je telefoon een tweede leven door deze een beetje op te knappen. Laat bijvoorbeeld de iPhone batterij vervangen als deze te snel leeg gaat. Of ga naar een winkel voor een telefoon reparatie Leiden. Het herbruiken van een oude telefoon is beter voor het milieu en voor de portemonnee. Het is namelijk goedkoper om je oude telefoon op te knappen in plaats van een nieuwe telefoon te kopen. Je oude telefoon herbruiken is beter voor het milieu omdat er geen grondstoffen gebruikt worden bij het produceren van een nieuw toestel.

Reserve

Het is altijd handig om je oude telefoon als reserve te bewaren. Je nieuwe telefoon kan namelijk altijd kapot gaan en dan is het handig om toch een back-up te hebben zodat je altijd te bereiken bent in noodgevallen. Vooral op reis is dit handig. Als op reis je telefoon gestolen wordt of kapot gaat kan dit tot paniek leiden. Je wilt namelijk altijd te bereiken zijn als je in een vreemd land bent.

Verkopen

Als jouw oude telefoon nog goed voor gebruik is kan je overwegen om deze te verkopen. Er zijn online voldoende goede websites om je telefoon tweedehands te verkopen. Zelfs als je telefoon defect is kun je hem verkopen. Je moet er alleen voor zorgen dat de koper op de hoogte hiervan is. Zelfs als je telefoon in het verleden schade had, kan je telefoon verkocht worden. Dit wordt dan refurbished genoemd.

Recyclen

Het is mogelijk om je oude telefoon te recyclen. Dit is beter voor het klimaat. Het is ontzettend duurzaam om je oude telefoon te recyclen. Je oude telefoon zit namelijk vol met bruikbaar materiaal. In je telefoon zitten bijvoorbeeld grondstoffen zoals platina of zilver. Recyclen vermindert de uitstoot van koolstofdioxide in de lucht. Een telefoon kun je recyclen door deze in een bak met elektronisch afval te stoppen of op te sturen naar bepaalde bedrijven. Sommige bedrijven geven je zelfs een kleine vergoeding voor het inleveren van je oude telefoon.

Doneren aan het goede doel

Je kunt je oude telefoon ook inleveren bij een goed doel. Zo kun je een goed doel steunen en zelf niet extra geld uitgeven. Deze organisaties kunnen een goed bedrag voor jouw telefoon krijgen. Ze kunnen deze telefoons aan derdewereldlanden verkopen of geven. Als een telefoon te defect is zullen ze de onderdelen uit de telefoon halen.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn