Wat is het verschil tussen een gewone stoel en een gaming stoel?

Wie wel eens op een normale stoel heeft gezeten, zal vast gemerkt hebben dat tijdens het gamen de nek en schouders behoorlijk pijn kunnen gaan doen. Een normale stoel biedt minder comfort in vergelijking met bijvoorbeeld een normale bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel is al een betere keuze, maar toch zijn ook hierbij weer belangrijke verschillen. Het gaat dan niet alleen om hoe de stoel eruit ziet, maar ook om bijvoorbeeld de instellingen van de leuningen.

Verschillen tussen bureaustoel en gaming stoel

Het is een gedachte die veel gamers al hebben gehad. Waarom een duurdere gaming stoel kopen als je ook een normale bureaustoel voor onder de honderd euro kunt kopen? Er zijn behoorlijk wat verschillen. Een gamestoel ziet er niet alleen anders uit, maar zit ook anders. Zo’n stoel is namelijk speciaal gemaakt om op te gamen of in ieder geval om langere tijd op te zitten. Om die reden kun je een gaming stoel ook gebruiken voor kantoorwerk.

Een gaming stoel ziet er anders uit

Heb je je gaming headset al klaar liggen, maar zit je op een normale stoel? Dan merk je meteen al dat de beleving anders is. Een gaming stoel ziet er namelijk opvallender uit. Veel gamers kiezen ervoor om de kleuren van de stoel te matchen met de rest van een gaming setup. Een gaming stoel heeft verder een hogere rugleuning met soms ook rug- en nekkussens. Een normale stoel heeft dat doorgaans niet.

Niet heel comfortabel

Een ergonomische bureaustoel is ervoor gemaakt om op te werken. Maar niet uren achter elkaar. Dat terwijl een gamer soms urenlang in een spannend toernooi kan zitten. Daarom is een gaming stoel anders opgebouwd. Bijvoorbeeld de zitting. Een gamestoel heeft een zitting met hoge zijkanten. Dit noemen we ook wel een kuipstoel. Een ergonomische bureaustoel heeft doorgaans platte zijkanten. Ergonomische stoelen hebben verder wat lagere rugleuningen dan een game stoel. Tenslotte kun je de kussens voor hoofd en schouders gemakkelijk afnemen op een gaming stoel.

Kussens

Op een ergonomische bureaustoel kan het wel zijn dat er kussens zijn gemonteerd, maar deze kun je meestal niet afnemen. Dat is bij een gaming stoel anders. De kussens zijn ervoor gemaakt om je in een betere positie te zetten en je rug recht te houden. Anders kun je na een paar uur gebruik klachten krijgen. Maar toch vindt niet iedereen die kussens even prettig. Daarom kun je ze er bij een gaming stoel ook af halen. Het is maar net wat je zelf prettig vindt. Er zijn dus best wat verschillen tussen deze stoelen. Zorg er daarom voor dat je een goede keuze voor jouw gaming doel maakt.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën