Wat is de beste haartransplantatie methode?

Overweeg je om een haartransplantatie te ondergaan? Als je hier mogelijke interesse in hebt, is het van essentieel belang dat je je goed laat informeren. Je moet je goed laten informeren over de kosten, over de eventuele risico’s en over de verschillende technieken. Specialisten hebben op dit moment namelijk uit meerdere methoden de keuze.

De meeste specialisten kiezen tegenwoordig voor de FUE haartransplantatie. Ook de FUT haartransplantatie wordt veelvuldig toegepast. Tussen beide transplantaties bestaan de nodige verschillen, waarover hieronder meer.

FUE haartransplantatie

De FUE haartransplantatie is op dit moment de meest gekozen techniek. Bij deze techniek hoef je niet bang te zijn voor littekens; dit is bij de FUT techniek wel het geval. Daarnaast verloopt het genezingsproces bij de FUE techniek ook sneller.

Daarentegen moet je goed rekening houden met een langere behandeling. Een behandeling middels de FUE techniek neemt al snel een uur of 8 in beslag. Je zou dan ook een hele dag vrij moeten nemen voor de behandeling. De specialisten raden bovendien aan om de eerste twee dagen na de behandeling volledig rust te nemen.

Deze techniek kenmerkt zich door de gedetailleerde en nauwkeurige werking. Bij de FUE techniek worden namelijk alle grafts één voor één geoogst. Een graft kun je zien als een verzameling haarzakjes. Doordat deze haarzakjes één voor één geoogst worden, kunnen de haarzakjes ook één voor één in de hoofd ingezet worden. Daardoor geniet je van een geweldig resultaat. Sterker nog; met de FUE techniek wordt levenslange haargroei verkregen.

FUT haartransplantatie

Een andere mogelijkheid waar veel specialisten voor kiezen, is de FUT haartransplantatie. Bij deze behandeling wordt een volledige strip van de hoofdhuid verwijderd. Dit betekent dat de behandeling een stuk sneller uitgevoerd kan worden. Tegelijkertijd betekent dit ook dat je met een litteken te maken krijgt.

In de afgelopen jaren is de FUE techniek de FUT techniek voorbijgestreefd. Dit komt onder andere doordat het resultaat bij de FUE techniek een stuk beter is. Ook is het prettig(er) dat het genezingsproces een stuk sneller verloopt.

Heb je op dit moment last van haaruitval? Neem contact op met een haarkliniek, ga een intakegesprek aan en wacht het advies van de specialist af. Op basis van het intakegesprek maakt de specialist de keuze tussen de FUE- en de FUT techniek.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën