Waarom hebben zoveel bedrijven het over linkbuilding?

Waar voorheen de reclameborden een belangrijk onderdeel was van de marketing strategie, is nu het internet onmisbaar. Via het internet kun je namelijk met een aantal goede investeringen zorgen voor een groot bereik. Wel is het belangrijk dat je de juiste investeringen doet. Een investering die niet kan ontbreken bij een online marketing strategie is het kopen van backlinks. 

 

Wat is linkbuilding?

De zoekmachines kijken op verschillende manieren naar de kwaliteit van een site. Zo laten ze een crawler door de pagina’s gaan en wordt er aan de hand daarvan onder andere bepaalt hoe snel de site is. Daarnaast kijkt een crawler ook naar de linkbuilding. Het gaat hier om de pagina’s die onderling naar elkaar linken, maar ook naar de hoeveelheid links die van een externe site komen. Dit tweede wordt ook wel omschreven als backlinks.

 

Waarom zijn backlinks belangrijk voor de positie in Google?

Zoekmachines hechten erg veel waarde aan backlinks. De oprichters van Google vergelijken een backlink met een soort bronvermelding in een verslag. Als je een onderzoek hebt gedaan, dan heb je de informatie ook ergens vandaan gehaald. Als je veel informatie van één site hebt gehaald, dan link je daar naartoe. Op het moment dat Google ziet dat er veel pagina’s naar een specifieke pagina linken, dan gaat het algoritme ervan uit dat daar nuttige content op staat. Als je daarnaast ook nog specifieke zoekwoorden verwerkt op de pagina die relevant zijn aan de backlinks, dan waarderen Google je pagina als nuttiger.

 

Hoe werkt interne linkbuilding

Backlinks seo zijn inmiddels uitgebreid omschreven. Echter, naast backlinks is het ook belangrijk dat je zorgt voor een goede interne linkbuilding. Hierbij is het de bedoeling dat je ervoor zorgt dat zoveel mogelijk pagina’s naar elkaar linken. De pagina’s die voor de site het meest relevant zijn dienen ook het meeste linkjuice te krijgen. Voor het creëren van een goed linknetwerk kun je het beste samenwerken met een online marketing bureau. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en passen deze ook toe op jouw site. Daarnaast hebben zij in verloop van tijd ook een goed netwerk opgebouwd. Hierdoor kunnen ze jou erg goed helpen bij het vinden van relevante backlinks. Als je dus nauwelijks tijd hebt om zelf bezig te gaan met de linkbuilding en daarnaast ook geen ervaring hebt op dit gebied, dan is het een strategisch slimme zet om dit werk uit te besteden. 

 

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën