Waarom handmatig als het ook automatisch kan?

Steeds meer dingen die we lange tijd handmatig deden, kunnen tegenwoordig automatisch. Denk maar eens aan het huishouden. Door de komst van de wasmachine was het niet meer nodig om de was met de hand te doen. En wie eenmaal een vaatwasser in huis heeft, zal niet snel besluiten om nog met een afwasborstel aan de slag te gaan. Niet alleen in het huishouden hoeven we steeds minder dingen met de hand te doen. Ook op tal van andere plekken kunnen steeds meer dingen automatisch.

We zijn liever lui dan moe

Ook al beschouw je jezelf als een behoorlijk actief type, de kans is toch groot dat je ervoor kiest om zoveel mogelijk dingen automatisch te laten verlopen. Dat kost nu eenmaal een stuk minder tijd en energie, die je mooi weer in andere dingen kunt steken.

De was of de afwas doen, dat doen we al sinds het kan massaal niet meer met de hand. De komst van de wasmachine en de vaatwasser hebben het doen van het huishouden een stuk gemakkelijker en leuker gemaakt. En we gaan op dat gebied steeds verder; in steeds meer huishoudens zie je een robot stofzuigen, bijvoorbeeld. 

Ook onze financiën laten we graag een beetje automatisch verlopen; veel mensen vinden het een stuk fijner als vaste lasten iedere maand worden afgeschreven dan wanneer zij dit zelf, handmatig moeten doen. Zomaar een paar voorbeelden van dingen waar we er bewust voor kiezen om er zo min mogelijk omkijken naar te hebben, en de boel lekker automatisch te laten verlopen.

Ook de rittenregistratie kan automatisch

In het rijtje van dingen die automatisch kunnen verlopen zie je steeds meer dingen opduiken. Soms gaat het om zaken die je ook handmatig weinig tijd kosten, zoals het aan doen van het licht. Maar soms ook zijn er processen die juist erg veel tijd kosten die nu automatisch kunnen.

Het bijhouden van een rittenregistratie is daar een goed voorbeeld van. Iedereen die dat wel eens handmatig heeft moeten doen, weet dat het een aardig klusje is. Eentje dat bij ieder ritje in de auto terugkomt, bovendien. De kilometerregistratie Fleetgo automatisch laten verlopen kan een bestuurder dus veel tijd en gedoe schelen. Dankzij GPS zijn er nu systemen die het werk uit handen nemen, en bij ieder ritje zelf aan het werk gaan om de boel vast te leggen. Extra voordeel hiervan is dat de rapportage kant-en-klaar naar de afdeling kan worden gestuurd die deze moet verwerken, zodat er ook hier een flink stuk werk voortaan automatisch kan gaan. Een goed voorbeeld van hoe nieuwe technieken kunnen worden ingezet om het onszelf gemakkelijker te maken.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn