Vrieskisten zijn belangrijk de komende zomer

Heb je een snackbar? Dan weet je het wel: je moet veel ingrediënten op voorraad hebben. Deze ingrediënten iedere keer weer vers aanschaffen is eigenlijk niet te doen. Je weet immers nooit van te voren wat je veel gaat verkopen. Dat zullen de ene keer kroketten zijn en de andere keer frikandellen. Om iedere klant van dienst te kunnen zijn is bevroren waar de beste optie. Je kunt dan telkens een bepaald aantal items uit de vriezer halen. Zo voorkom je voedselverspilling. Je hebt dan wel verschillende vrieskisten nodig.

Waarom heb je verschillende vrieskisten nodig?

Je hebt verschillende producten en niet alles dient op dezelfde temperatuur bewaard te worden. Dat is reden nummer 1. Maar dan is er ook nog het feit dat je hardlopers hebt, zoals patat en frikandellen en minder snel verkochte producten. Denk dan bijvoorbeeld aan ham-kaassoufflés. Daarbij past je hele voorraad nooit in één vrieskist. Daarvoor heb je dus al meerdere vrieskisten nodig. En wat denk je van ijs? IJs wordt pas interessant op het moment dat het zonnetje gaat schijnen, maar dan is de verkoop ook direct een van de belangrijkste van je bedrijf. Wil je dat mensen zelf hun ijs kunnen pakken? Dan heb je alleen al voor je ijs meerdere vrieskisten nodig. Eén waar de klanten gebruik van kunnen maken en één waar je de voorraad veilig in kunt opbergen.

Wil je dat je klanten in je vrieskist kunnen?

Je ziet het in heel veel snackbars: klanten pakken zelf hun verpakte ijs uit de vrieskist en komen dat bij de balie afrekenen. Het is dan wel van essentieel belang dat je vrieskisten aanschaft die tegen een stootje kunnen. Vrieskisten die de hele dag open en dicht kunnen worden gedaan en die niet telkens enorm moeten stoken om ze weer af te koelen. Ook is het belangrijk dat je regelmatig kijkt in de vrieskist naar wat er nog in ligt. Het aanvullen van de voorraad doe je, natuurlijk van onder af.

Maak je vrieskist regelmatig schoon en leeg

Wanneer je meerdere vrieskisten hebt, kun je regelmatig de inhoud van de ene vrieskist tijdelijk bij die van een andere voegen. Je hebt dan de tijd om de lege vrieskist te ontdooien en eens goed schoon te maken. Dit zorgt niet alleen voor meer hygiëne, het zorgt er ook voor dat de levensduur van de vrieskist wordt verlengd. Het ijs heeft dan niet de kans om te vast te gaan zitten en de kist te beschadigen.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën