Verschillende motorverzekeringen

Heb jij net een nieuwe motor gekocht of had je al een motor en wil jij deze graag verzekeren? Dan kan het lezen van deze blog wellicht interessant voor jou! Wij geven namelijk informatie over de verschillende verzekeringen en welke factoren van belang zijn waar jouw prijs op wordt bepaalt. In Nederland ben je namelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Dit is de verzekering die de schade dekt bij de andere partij. Zo hoeft de andere partij nooit zelf op te draaien voor de kosten die iemand anders heeft gedaan. Dus een hele sociale verzekering. Ben je al een beetje benieuwd welke verzekeringen er allemaal bestaan? Lees dan nu verder hieronder!

WA motorverzekering

Zoals ik hierboven al vertelde is het hebben van een WA verzekering dus verplicht in Nederland. Dit is speciaal gedaan voor de andere partij die per ongeluk schade krijgt omdat jij niet aan het opletten was of een andere ongelukje. Bij deze verzekering is de schade die je maakt niet gedekt aan jouw motor maar ook aan jezelf. Het is daarom vaak niet verstandig om deze verzekering te kiezen want wanneer je een ongeluk maakt moet je voor alles zelf betalen. Dit wordt meestal afgesloten voor oudere motoren omdat het niet veel risico mee brengt. Dit is een goedkope motorverzekering.

WA + Motorverzekering

Dit is een andere variant van de WA verzekering, hier dekt het alle schade aan de andere partij maar ook bepaalde dingen aan je eigen motor. Hierbij kan je denken aan diefstal. Wanneer jouw motor dus wordt gestolen zou je bij de WA verzekering niks krijgen, maar bij de WA + wel. Bovendien zijn er nog andere kleine dingen verzekerd zoals je helm of jouw motorkleding.

Allrisk motorverzekering

Dit is natuurlijk de beste verzekering die je kunt hebben, hier betaal je daarom ook een stuk meer voor! Met deze verzekering kies je voor zekerheid en geen risico. Het is de meest uitgebreide verzekering en hier wordt alles mee verzekerd. Van schade aan motorkleding, helm, accessoires tot aan schade van de motor en de tegen partij. Dit is de beste keuze voor nieuwe motoren. Straks heb je net een splinter nieuwe motor en wordt het de volgende dag gesloten. Met een WA verzekering krijg je niks helaas.

Tip van de blog!

Neem een kijkje bij CombiMotors! Zij vergelijken meer dan 140 verzekeringsmogelijkheden op premie en voorwaarden. Het enige wat je hoeft te doen is jouw kenteken op te schrijven en jouw postcode en zij starten de vergelijking. Hierna zal de juiste motorverzekering komen voor jou!

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn