Tuinieren als hobby

We krijgen over het algemeen steeds meer vrije tijd te besteden. Een populaire hobby is het hebben en bijhouden van een volkstuin. Je hebt er zelf ook wellicht weleens over nagedacht om eraan te gaan beginnen. Nu we tijdens de pandemie steeds minder buitenshuis kunnen doen is een uitstapje naar een volkstuin een welkome afwisseling. In ons land zijn door het hele land volkstuinen te vinden en dan vooral aan de rand van de grote steden. Nederland telt ongeveer 240.000 volkstuinen. Zowel jong als oud en man en vrouw vind je in de moestuinen. Veel mensen met een eigen volkstuin vind je in een volkstuinvereniging. Dit heeft voordelen omdat je dan met elkaar over bepaalde dingen van je moestuin kan sparren. Ook heb je als volkstuinvereniging regels waar je je aan moet houden.

Er zijn meer liefhebbers van jouw volkstuin

Als je een tuin of een volkstuin hebt dan ken je vast wel die keren dat je naar je tuin ging en daar de gewassen niet aantrof zoals je ze de laatste keer gezien had. Waarschijnlijk zijn er dan mieren of muizen aan het werk geweest om ondergronds en bovengronds het gazon en de gewassen te verwoesten. Mieren richten schade aan planten en andere gewassen met name omdat ze ondergronds complete gangenstelsels graven waar de wortels dan door worden beschadigd. Vooral in de periode tussen juli en september kan dit erg veel schade aanrichten. Mieren bestrijden is dus iets waar je als eigenaar van een volkstuin wel aandacht aan moet besteden. Maar niet alleen mieren richten een hoop schade aan. Muizen kunnen er ook heel wat van! Muizen vinden het meeste wat jij in je volkstuin verbouwt namelijk ook heel erg lekker. En dit zal toch zonde zijn van je mooie kroppen sla of je beginnende aardbeien. muizen bestrijding kan je zelf doen maar je kan ook een professioneel iemand daarvoor inhuren. Zij bestrijden de muizen dan op een verantwoorde en effectieve manier.

Bestrijden van mieren op een biologische manier

Een milieuvriendelijke manier voor de bestrijding van ongedierte is de bestrijding met nuttige insecten. Er zijn vele nuttige insecten die ingezet kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld nematoden kopen ter bestrijding van de insecten. Nematoden, ook wel aaltjes genoemd gaan op zoek naar hun prooi, dringen die binnen en zullen de prooi verzwakken waarna ze zullen sterven. Nematoden zijn milieuvriendelijk en onschadelijk voor mensen, dieren en de planten. Aaltjes gebruiken de larven van de insecten om zich te voeden en zich daarna weer verder voortplanten. Een prima manier om je tuin of volkstuin mooi en gezond te houden.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn