Als je in de horeca werkzaam bent, heb je geluk. De horeca is een hele mooie sector. Als je hier ook nog eens een bedrijf in hebt, mag je al helemaal in je handjes knijpen. Elke keer weer een lach op mensen hun gezicht zien verschijnen als ze tevreden zijn met wat je hebt geleverd. Een fantastische ambiance, lekker eten, heerlijke drankjes en ga zo maar door; we kunnen er niet over uitgepraat raken. Je hebt daarom groot gelijk dat je een bedrijf bent gestart in de horeca. Wij juichen het van harte toe, maar we kunnen jou ook gaan laten juichen. Hoe we dit gaan doen? Heel simpel. We gaan je een paar tips geven waarmee je nog meer kunt gaan knallen in je horeca bedrijf. Deze tips zijn echte gamechangers, dus zet je schrap! Lees vooral verder als je bereid bent want kleine maar effectieve veranderingen door te voeren.
Goede apparatuur
Je kent het vast wel, maar goedkoop is duurkoop gaat ook in de horeca op. Eigenlijk is deze uitspraak meer van toepassing op de horeca dan welke andere sector dan ook. Dit komt omdat je in de horeca dingen heel intensief gebruikt. Ze gaan daardoor minder lang mee, dat is niet gek. Maar koop nou eens een koelkast voor horeca van kwaliteit in plaats van een koelkastje uit de Media Markt. Investeren is profiteren en dat geldt voor al je apparatuur. Doe je dit niet? Dan zul je de vruchten er niet vanaf kunnen plukken. Nou ja, misschien wel maar dan zullen ze verrot zijn voordat het je opvalt. Goede apparatuur kost je iets meer, maar levert je ook veel meer op. Geen onvoorziene kosten, geen gezeik, altijd kunnen functioneren!
Personeel
Personeel waar je op kunt rekenen is altijd van belang, maar in de horeca al helemaal. Tijdens de tijd van de corona maatregelen en al haar perikelen is veel van het horecapersoneel weggelopen uit de sector. Dat is niet gek, ook zij willen brood op de plank kunnen brengen. Het is daarom van belang dat je personeel aan je bindt en ze hier ook op uit kiest. Personeel met hart voor de zaak, een passie voor de horeca en die bereid is nét wat harder te lopen voor die ene klant. Het inzetten van het beste personeel is waar je je écht mee kunt onderscheiden in de horeca.