Een voordeel van thuiswerken: tijd over voor hobby’s!

Het is al meer dan een jaar het geval dat we thuis aan het werk zijn. Om de verplaatsingen te beperken gaan we niet, of zo min mogelijk, naar kantoor en we houden afstand van elkaar. Dat is niet altijd even leuk. Maar er zijn ook positieve punten te noemen. Je hoeft niet meer uren in de file te staan op weg naar kantoor en later weer op weg naar huis. Je kunt heerlijk de hele dag in je pyjama werken als je dat zou willen. Je neemt pauze wanneer het jou schikt en, doordat je je niet hoeft te verplaatsen hou je veel tijd over. Maar wat doe je met die extra tijd?

Kies een leuke hobby

Veel mensen zijn begonnen te puzzelen. Gewoon een legpuzzel van 1000 stukjes maken, als ontspanning. Anderen zijn juist begonnen met diamond painting. Dan maak je kunstwerken door kleine "diamantjes" op een zelfklevende ondergrond te plakken. Weer anderen kiezen ervoor om stenen te beschilderen en deze te verstoppen in de wijk. Er is zoveel te bedenken, maar wat past bij jou? Ben je helemaal niet creatief en heb je ook niet de intentie dat te worden, dan kun je je altijd nog wijden aan het halen van een masterlevel in een game.

Een hobby mag best wat geld kosten

Zeker nu je je geld niet uitgeeft aan brandstof voor je auto. Maar het blijft belangrijk om op de centen te letten. Je kunt je geld immers maar een keer uitgeven. Daarom wordt afgeraden je onder te dompelen in online casino's. Natuurlijk hebben deze hun charme en zou je er, in theorie, flink geld mee kunnen verdienen. Maar vaker levert het een gokverslaving op. Dat is niet alleen zonde van het geld, maar ook van je geestelijke gezondheid en je sociale contacten. Nee, je kunt dan beter een andere hobby kiezen!

Ga lekker wandelen of fietsen

Een beetje beweging is altijd een goed idee. Want, geef het maar toe, die corona-kilo's beginnen ervoor te zorgen dat je niet meer fijn in je kleren past. Door lekker te gaan wandelen of fietsen zorg je ervoor dat je weer een beetje in model komt. Daarbij is wandelen en fietsen ook nog eens gezond. Je haalt een frisse neus en ziet de omgeving eens op een andere manier. Wandelen en fietsen kan, op anderhalve meter, ook samen met een vriendin of vriend. Het mooie weer komt er weer aan, maak daar gebruik van!

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën