Smartwatch bandjes: uit welke materialen kun je kiezen?

Smartwatches zijn enorm populair. Voor het bijhouden van dagelijkse activiteiten of sportresultaten: het dragen van een smartwatch kent verschillende voordelen. Je bevestigt een smartwatch om je pols, het liefst met een mooi bandje erbij. Wist je al dat deze bandjes er in verschillende materialen te vinden zijn? Elke soort heeft weer unieke voordelen. Lees verder om er meer over te leren!

Siliconen bandje

Een van de populairste bandjes? Dat is een siliconen bandje. Voor de meeste smartwatches is er zo’n bandje te vinden: denk aan Oppo Watch bandjes. Als je graag sport met je smartwatch om, is een siliconen bandje een uitstekende keuze. Het bandje voelt namelijk heel comfortabel aan: het zit fijn om de pols en is lichtgewicht. De huid kan goed ademen met een siliconen Fitbit Charge 3 bandje – om nog een voorbeeld te noemen. Ook is het materiaal flexibel, zodat je er dus uitstekend mee kunt bewegen. Is je bandje vies geworden door het sporten? Dat is geen punt, aangezien je het siliconen materiaal eenvoudig kunt schoonmaken. Met een doekje en wat reinigingsmiddel bijvoorbeeld. Zo heb je er lekker lang plezier van!

Nylon bandje

Naast een siliconen bandje heb je tevens de keuze uit een nylon bandje – zo’n bandje is net zo goed geschikt om mee te sporten. Het bandje zit lekker zacht om de pols: misschien zelfs nog wel comfortabeler dan een siliconen bandje. Tegelijkertijd is nylon erg sterk. Het droogt snel, wat ideaal is bij zweten of bij regen. Zo kan het bandje dus gewoon nat worden: dat is geen enkel probleem. Zowel bij een siliconen bandje als een nylon bandje heb je veel kleuren om uit te kiezen!

Leren bandje

Ben je op zoek naar een stijlvol smartwatch bandje? Dan kom je al gauw uit bij leer. Net als bij luxe horloges, kun je dus ook bij een smartwatch gewoon voor leer kiezen. Een groot voordeel is dat leer stevig is, en dus lang van een hoge kwaliteit blijft. Je kunt je smartwatch zo ook prima dragen tijdens zakelijke bijeenkomsten of chique diners. Het maakt dat je je slimme horloge eigenlijk nooit meer af hoeft te doen. Leren bandjes kennen meestal ook een traditionele gespsluiting, om aan het totaalplaatje te voldoen.

Milanees bandje

Ben je al bekend met het Milanese bandje? Hiermee zorg je voor een vleugje Italiaanse klasse om je pols. Een Milanees bandje is gevlochten van edelstaal. Ga voor RVS, zodat het bandje alle weersomstandigheden kan doorstaan. Dit maakt het bandje waterbestendig. Ook een sterke sluiting is belangrijk, waarbij het meestal om een bekende vouwsluiting gaat. Een voordeel is dat dit materiaal de temperatuur van je huid aanneemt, voor meer draagcomfort. Het wordt ook wel mesh genoemd. Net als leer zien we ook een Milanees bandje als een chique optie – perfect om op alle nette momenten te kunnen dragen. Een smartwatch wordt namelijk allang niet meer vrijwel alleen tijdens het sporten omgedaan, maar het liefst juist de hele dag lang.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën