Slapeloze nachten? 3 tips om jouw nachtrust te verbeteren!

Er is niets fijner dan wakker worden na een goede nacht slaap. En tegelijkertijd kan het enorm frustrerend zijn als je ’s avonds ligt te woelen, heel vroeg wakker wordt en je de hele dag moe op je werk zit. Lees daarom deze tips om je slaapritme te verbeteren, en altijd uitgerust wakker te worden!

Kies voor een routine

Als je meer dan twee keer per week slecht slaapt is er al sprake van slapeloosheid. De oorzaken hiervan zijn meestal veel stress waardoor je gaat piekeren ’s nachts, of het gebrek aan een goede slaaproutine. Je kunt al een enorme verbetering zien als je elke avond voor je naar bed gaat alvast je telefoon weglegt en de televisie uitzet. Ook helpt het om al vroeg in bed te gaan liggen en bijvoorbeeld een boek te lezen. Als je elke avond rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat zal je merken dat je lichaam eraan went, en je je ook vanzelf meer moe zal voelen rond deze tijd. 

Sporten in de buitenlucht

Regelmatig bewegen heeft een ontzettend goede invloed op je slaapkwaliteit. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op een dag genoeg tijd in de buitenlucht doorbrengt. Lekker gaan sporten in de buitenlucht dus! Een goed voorbeeld van een ideale sport in de buitenlucht is padel spelen. Padellen is zo leuk dat je niet eens doorhebt dat je aan het sporten bent. Ben je opzoek naar een ideale padelclub? Bij ThePadellers vind je een waanzinnige outdoor locatie voor padel vlakbij Den Bosch. Je kunt bij ThePadellers  padel spelen door heel Nederland, er is altijd een padelclub bij jou in de buurt! 

Tip: zorg ervoor dat je niet te laat op de avond padel gaat spelen, dan heeft je lichaam nog genoeg tijd om uit te rusten en profiteer je van een heerlijke nachtrust! 

Dit zijn no go’s 

Naast een hoop tips zijn er natuurlijk ook dingen die je absoluut niet moet doen als je een goede nachtrust wil hebben. Zo is het geen goed idee om vlak voor je slaap nog cafeïne te drinken. Hou je dus van een kopje thee voordat je naar bed gaat, let dan goed op dat er geen cafeïne in zit. Ook heeft alcohol een negatieve invloed op je slaapkwaliteit, dus probeer dit ook zo min mogelijk te drinken. Ook stress speelt een hoge factor bij slapeloze nachten, daarom helpt het enorm om bijvoorbeeld vlak voordat je gaat slapen een to-do lijst te maken, of even tegen iemand te ventileren waarom je stress hebt. Op die manier ga je met een rustiger hoofd naar bed, wat zal helpen tegen slapeloze nachten.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën