Selectie assesment: vergroot je kans tijdens sollicitaties

Een ander woord voor selectie assesment is een geschiktheidsonderzoek en hiermee kun je de kans op succes vergroten tijdens sollicitatieprocedures. Hiermee kun je voorkomen dat je bij het verkeerde bedrijf gaat werken of dat de werkgever iemand aanneemt die toch niet in het bedrijf past. Met een selectie assesment kun je sneller een betere keuze maken. Maar hoe gaat dit dan precies in zijn werk? Meestal bestaat een selectie assesment uit een aantal onderdelen. Die onderdelen kun je hieronder lezen.

Onderdelen van onderzoek en rapportage selectie assesment

De volgende onderdelen komen voor in een selectie assesment.

  • Advies over de geschiktheid;
  • Beeld van eventuele risicofactoren, valkuilen en uitdagingen;
  • Match met de organisatie;
  • Inzicht in motivatie, drijfveren, talenten, competenties en intelligentieniveau.

Er worden eigenlijk een aantal tests afgenomen voor het selectie assesment. Tijdens die testen worden er naar een aantal dingen gekeken.

Tests selectie assesment

Tijdens die tests wordt er gekeken naar de persoonlijkheid van de kandidaat, de ontwikkelmogelijkheden, de intellectuele capaciteiten en de talenten of eventuele valkuilen. Als het assesment is afgerond, volgt er een gesprek waarin de resultaten besproken worden. Alle resultaten worden voorzien van veel informatie, zodat alles duidelijk is voor de kandidaat. Tijdens dit gesprek wordt ook duidelijk wat voor conclusie er uiteindelijk gemaakt zal worden. En wat is bijvoorbeeld een onderwijs assesment?

Onderwijs assesment

Speciaal voor functies in het onderwijs bestaat er ook een onderwijs assesment. Bij een onderwijs assesment wordt er alleen gekeken naar de competenties en capaciteiten die belangrijk zijn in het onderwijs. Het maakt niet uit voor welke functie het onderwijs assesment wordt ingezet, als het maar een functie is in het onderwijs. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een docent op het middelbaar onderwijs, maar ook voor een schoolleider, een teamleider of een directeur.

Wil jij gebruik maken van één van de assesments die er zijn? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met het bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Dit kan vaak telefonisch of per mail. Het bedrijf zal dan de verschillende assesment types met je bespreken, want vaak zit daar ook een verschil is. Zo zijn er basis assesments en bijvoorbeeld uitgebreide assesments. Het ligt er maar net aan waar je behoefte aan hebt. Laat je informeren of dit wat voor jou is. Overigens zijn er meerdere locaties in Nederland waar je een assesment kunt doen, dus grote kans dat er bij jou in de buurt ook een locatie is.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn