Preventieve health check

Voel jij je fit en wil je dit ook graag zo houden? Dan is het belangrijk om jezelf een gezonde leefstijl aan te meten. Gezonde voeding en voldoende beweging is belangrijk. Maar een preventieve health check kan ook een waardevolle investering zijn. Hiermee kunnen namelijk eventuele aandoeningen en/of risicofactoren worden opgespoord. Je kunt het vergelijken met een beurt voor je auto. Je laat je gezondheid preventief controleren om gebreken voor te blijven of tijdig te kunnen herstellen.

Inzicht in je algehele gezondheid

Een preventieve health check is een waardevolle investering in je eigen gezondheid. Maar wat houdt de check precies in? Een preventief medisch onderzoek kan uit verschillende onderzoeken bestaan. Kies je voor een total bodyscan? Dan zal middels meerdere onderzoeken inzicht worden verkregen in jouw algehele gezondheid. Als je voor een bodyscan kiest, heb je de keuze uit verschillende pakketten. Elk van deze pakketten bevat weer verschillende soorten medische onderzoeken. Vaststaat in ieder geval wel dat de MRI scan onderdeel is van elk pakket. Dit heeft alles te maken met de hoge effectiviteit en de brede toepasbaarheid van dit radiologische onderzoek. Welk onderzoek of welke onderzoeken wil jij preventief laten verrichten?

Scan van je hoofd laten maken

Je hart vormt een heel belangrijk onderdeel van je lichaam. Je kunt ook wel stellen dat dit orgaan de basis van het leven vormt. Ben jij nieuwsgierig hoe gezond dit belangrijke orgaan in jouw lichaam is? Dan kun je preventief een cardiologisch onderzoek laten uitvoeren. Je zult middels dit onderzoek een goed beeld krijgen van de gezondheid van jouw hart. Uiteraard is geen enkel medisch onderzoek sluitend. Maar met de preventieve medische onderzoeken kunnen wel veel dingen worden uitgesloten. Ben jij niet nieuwsgierig naar de gezondheid van je hart? Maar ben je wel geïnteresseerd in de gezondheid van je hersenen? Laat dan een MRI scan hersenen uitvoeren. Bij deze MRI scan van het hoofd worden de hersenen nauwkeurig in beeld gebracht. Het is dan ook een zeer effectief onderzoek.

Waarom preventief medisch onderzoek waardevol is

Normaliter ondergaat iemand pas een medisch onderzoek als daar gerichte aanleiding toe is. Men moet daadwerkelijk lichamelijke ongemakken ervaren alvorens een dokter een doktersverwijzing afgeeft. Dit is simpelweg hoe de Nederlandse gezondheidszorg is vormgegeven. Maar dit gegeven is eigenlijk best bijzonder. Want voorkomen is toch altijd beter dan genezen? Je kunt daarom beter de focus leggen op preventie. En ook al doet de reguliere gezondheidszorg het niet, jij kunt het wel doen. Je kunt namelijk zelf zonder een doktersverwijzing de preventieve health check laten uitvoeren. Zo kunnen risicofactoren en eventuele aandoeningen vroegtijdig worden opgespoord.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën