Last van haaruitval? Misschien is een haartransplantatie de oplossing! 

Het uiterlijk is voor veel mensen iets waar grote waarde aan wordt gehecht. Het is toch het eerste wat opvalt als je met iemand in gesprek bent. We gaan soms dan ook ver om er goed uit te blijven zien. Chirurgische ingrepen zijn helemaal niet meer vreemd en juist van deze tijd. Door nieuwe ontwikkelingen worden deze ingrepen ook steeds toegankelijker voor de ‘gewone’ burger. Een voorbeeld van zo’n chirurgische ingreep is een haartransplantatie. In dit blog vertellen we je graag meer over wat deze ingreep precies inhoudt en waarom mensen hiervoor kiezen.

Wat is een haartransplantatie?

Haaruitval is een probleem waar we allemaal last van krijgen als we ouder worden. Bij vrouwen wordt de haardos vaak dunner en minder. Bij mannen kan haaruitval leiden tot kaalheid op het gehele hoofd of op een aantal plekken. Een beetje haaruitval is niet storend maar gevorderde haaruitval kan dit wel zijn. Vooral mannen die al vroeg in hun leven te maken krijgen met haaruitval kunnen dit erg vervelend vinden. Een haartransplantatie kan in zo’n geval uitkomst bieden. Bij een haartransplantatie worden haarzakjes getransplanteerd op het hoofd. Door dit te doen zullen er zich nieuwe haren ontwikkelen op de hoofdhuid waardoor kaalheid eigenlijk wordt bestreden. De haarzakjes worden weggehaald op een donorgebied van de patiënt zelf. Hierdoor is de kans op afstoting minimaal. Het donorgebied kan bijvoorbeeld een been of arm zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van deze transplantatie?

Zoals bij elke ingreep kleven er ook voordelen en nadelen aan deze chirurgische ingreep. De voordelen van een haartransplantatie is ten eerste dat er weer een mooie en volle haardos wordt gerealiseerd. Er zijn verschillende technieken die kunnen worden ingezet om dit resultaat te bereiken. De meest populaire technieken zijn de FUT en FUE techniek. Ook is het resultaat van een haartransplantatie blijven. Dit betekent dat je deze ingreep maar eenmalig hoeft te doorstaan om op het gewenste gebied weer een volle haardos te krijgen. Door het uitvoeren van deze ingreep zal het zelfvertrouwen weer terugkeren. De nadelen van deze ingreep zijn onder andere de prijs. De kosten voor een haartransplantatie liggen al gauw tussen de 1.500 en 6.000 euro. Een groot verschil wat mede komt door de kliniek en het land waar deze ingreep wordt uitgevoerd. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om een haartransplantatie in Turkije te laten uitvoeren. Dit bespaart een hoop kosten en de specialisten zijn er net zo goed. Ook zitten er aan deze ingreep complicaties en risico’s verbonden die de patiënt ooit mag onderschatten.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën