Je huis verhuren aan expats? Hoe regel je dat?

Stel. Je hebt een heerlijk huis. Een echt fijne plek waar je voor geen goud meer weg wilt. En dan komt er een aanbieding die je werkelijk niet KUNT afslaan. Een project leiden, precies in jouw vakgebied, maar dan in, ik noem maar wat, Dubai. Ga je dan toch je huis verkopen en de kans lopen dat je nooit meer zo'n huis kunt vinden? Dat zou natuurlijk eeuwig zonde zijn. Je kunt dan beter je huis verhuren aan expats. Zo hebben deze mensen een fijne plek om te wonen en weet jij zeker dat je huis niet gekraakt wordt of dat er vandalisme plaatsvindt. Maar hoe regel je de verhuur woning? Moet je dan alles zelf doen? En hoe zit het met het onderhoud voor de tijd dat jij in Dubai zit? Moet je daarvoor terugkomen?

Je huis verhuren aan expats is een goed idee

Wanneer jij, eventueel met je gezin, tijdelijk naar Dubai verhuist, wil je daar ook niet in een hotelkamer zitten. Datzelfde geldt voor expats die naar Nederland komen. Zij willen ook hun gezin mee kunnen nemen en in een fijne buurt wonen. Je huis verhuren aan expats is dus een goed idee. Maar hoe kom je aan die expats? Daar hoef je zelf niet naar op zoek. Je meldt je huis aan en dan wordt alles voor je geregeld. Jij hoeft je nergens zorgen over te maken. Ook het onderhoud kun je volledig uit handen geven. Dat is wel zo fijn om te weten.

Investeer in vastgoed

Heb je serieus geld over? Staat het ergens op een rekening en moet je er rente over gaan betalen aan de bank? Dan kun je het beter investeren in vastgoed. Je koopt dan, bijvoorbeeld, een huis of een appartement om dit, na verloop van tijd, als het nog meer waard is geworden, weer te verkopen. Maar in de tussentijd kun je dit pand prima verhuren aan expats. Zo verdien je direct geld op je investering.

Zorg voor de juiste huurders

Of je nu een pandje hebt gekocht vanwege de investering of dat je tijdelijk zelf je huis niet gebruikt, verhuren aan expats is een goed idee. Maar hoe selecteer je de juiste mensen voor jouw pand? Dat hoef je niet zelf te doen. Dat wordt voor je geregeld. Zo weet je zeker dat je huis of appartement in goede staat blijft en dat het niet volkomen wordt uitgewoond in de periode dat jij er niet bent.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn