Je bent mishandeld, wat nu?

Als je mishandeld bent is dat ronduit vervelend. Het maakt even niet uit wat er is gebeurd, hoe het is gebeurd en wie het heeft gedaan; we willen onze steun aan je betuigen. Het kan verstrekkende gevolgen hebben, voor zowel jou als voor de dader. We hopen allereerst dat je er snel weer bovenop komt. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat voor stappen je moet ondernemen als je mishandeld bent. Veel mensen laten dit maar gewoon zitten en dat is niet heel slim. Je wil namelijk dat degene die je dit heeft aangericht gestraft wordt en dat jij een vergoeding krijgt. Je hebt immers letselschade en dus recht op een letselschadevergoeding. We vertellen je hier wat over in deze blog, maar we beginnen bij het begin. De vraag ‘Wat moet ik doen als ik mishandeld ben?’ wordt hier in deze blog behandeld van stap tot stap. 

Aangifte

Allereerst is het van belang om een aangifte in te dienen bij de politie. Je zult langs moeten gaan op het bureau en je verhaal moeten doen. Een beschrijving van de gebeurtenis op een zo accuraat mogelijk gegeven manier is nodig voor een grote kans van slagen. Graaf alles op wat je er van weet, al lijkt het onbelangrijk. Ken je degene of de daders? Waar was het? Waren er getuigen? Waarom gebeurde het? Hadden ze iets herkenbaars? Ben je geslagen of hebben ze hulpmiddelen gebruikt? Het kan allemaal bruikbaar zijn. Je hoeft natuurlijk geen aangifte te doen als je dit niet wil, maar het is wel aan te raden. 

Schade

Goed, je hebt schade geleden want je bent immers mishandeld. Fysieke schade maar ook emotionele schade is aangericht en dit is not done, dat is nog zacht uitgedrukt. Daarom is het van belang dat je iemand inschakelt die je kan helpen. Diegene is dan vaak een letselschade advocaat. Hij of zij weet precies wat er gedaan moet worden in dit soort situaties. Het opnemen van de schade, het aandeel van schuld bekijken, de aansprakelijkheid en ga zo maar door. De letselschade advocaat zal dit allemaal onderzoeken en er zal worden gekeken of je recht hebt op een vergoeding. De advocaat begeleid het gehele proces, al moet er een rechtszaak worden aangespannen. Één ding is zeker; jij gaat niet weg tot je krijgt waar je recht op hebt en de letselschade advocaat zorgt hier dan ook voor. 

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn