Je badkamer verbouwen

Badkamers, je ziet er iedere dag wel reclames van voorbij komen. Op televisie, radio en ook online zijn de badkamers niet te ontlopen. Voor veel mensen is dit het moment om een nieuwe badkamer aan te schaffen of een gedeeltelijk nieuwe badkamer. Bij het kopen van een huis wordt de keuze het meeste gemaakt om een badkamer aan te schaffen, zeker bij een nieuwbouwwoning. Maar in deze tijd van woning schaarste besluiten mensen die niet kunnen verhuizen hun eigen woning op te pimpen. Een badkamer en/of keuken is dan een veel gekozen optie. Het aantal aanbieders van badkamers is enorm. Maar ook het assortiment badkamers is de laatste jaren enorm uitgebreid. Vrijwel voor iedere wens is er wel een oplossing te vinden. Of je nu online oriënteert of door een showroom wandelt, het is lastig om niet enthousiast te worden van wat je ziet.

Gebruik de juiste materialen

Voordat je aan je klus begint is een goede voorbereiding van groot belang. Ook de keuze van je materiaal is belangrijk omdat je wel wilt dat het allemaal goed lukt en mooi gaat worden. Een veel verkocht klusmateriaal zijn gipsplaten. Gipsplaten worden veel gebruikt als afwerking van plafonds en ook als afwerking van binnenmuren. De wanden van je badkamer zou je dus prima met gipsplaten kunnen afwerken, er zijn speciale vochtwerende gipsplaten die je daarvoor kan gebruiken. Vervolgens kan je de tegels gebruiken die je zelf wenst om je badkamer de door jou gewenste uitstraling te geven.

Soorten Douches

De douche is meestal de blikvanger in de badkamer. De meeste mensen staan iedere dag onder de douche en een goede douchekeuze is dus heel belangrijk. De douches van tegenwoordig bestaan er in alle soorten en maten. Je kan nu kiezen uit douchebakken, tweepersoonsdouches, douchecabines, inloopdouches, douchewanden en complete douchecabines. De complete douchecabine wordt in deze tijd steeds meer gekozen. Een complete douchecabine is vaak het paradepaardje in de badkamer. Een andere benaming voor complete douchecabine is ook wel gesloten douchecabine. Dit komt natuurlijk veel voor in grotere huishoudens waar ’s ochtends en ’s avonds meerdere mensen gebruik maken van de badkamer. Doordat een complete douchecabine volledig gesloten is kan deze direct in de hoek geplaatst worden, zonder dat je bijvoorbeeld de wanden hoeft te betegelen. Verder wint de inloopdouche steeds meer aan populariteit. Veel ruimte en geen deur waar je tegenaan stoot zijn meestal de argumenten om voor deze variant te kiezen. Kortom als je jouw badkamer gaat verbouwen zijn er voldoende mogelijkheden om er een klein paleisje van te maken.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën