Het juiste kerstcadeau

Een kerstcadeau is een geschenk in viering van Kerstmis, het, originele, religieuze festival viert de geboorte van Jezus Christus. Kerstcadeaus worden meestal uitgewisseld op kerstdag zelf, kerstdag, of op de laatste dag van het kerstseizoen. Giften vieren ook de band van liefde en verbinding tussen familieleden en vrienden, en ze worden gegeven om gevoelens van dankbaarheid, liefde en eer voor iemand of iets te laten zien. Veel cadeaus uitwisselen presenteert zichzelf gedurende kerst als een manier om te zeggen dat “ik van je hou” tegen familie en vrienden, en soms om gewoon om een speciaal gevoel door te geven.

Geschiedenis

De wortels van Kerstmis kunnen door sommige ook worden getraceerd naar de vroege Keltische viering van alle “Hallows Eve”, die met veel geweld werd gevierd. Op deze dag werden veel dode lichamen in graven geplaatst, met de hoop dat ze weer zouden stijgen in de geest. Dit was een tijd van grote angst en onrust, en veel werden dorpen gesloten voor dagen, zodat mensen niet zouden worden geschaad door het donker. De  traditie van het geven van geschenken voor de doden begon tijdens de Middeleeuwen vorm te krijgen en werd wat we vandaag kennen als de gewoonte van het geven van cadeautjes voor verjaardagen. Kerstcadeaus voor volwassenen zijn meestal een beetje anders dan die voor kinderen. Ze zijn over het algemeen erg praktisch, en attent. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan lekker eten, bijvoorbeeld een italiaans kerstpakket. Dit valt eigenlijk altijd wel goed in de smaak, want iedereen houdt van lekker eten. Kerst is vaak gezellig en word met veel mensen tegelijk gevierd. Dit is een tijd om te delen en te geven, en veel christenen geloven dat het de beste dag is voor het ontvangen en geven van geschenken.

Cadeausoorten

Een van de meest populaire soorten kerst cadeaus voor volwassenen is een geschenk mand met eten en of drinken. Je kunt kerstpakketten en kerstmanden kopen in een verscheidenheid aan kleuren, grootte en decoraties. Geschenken voor kinderen zijn meestal snoep en andere suikerhoudende delicatessen, zoals chocolade of koekjes. De meeste gezinnen gebruiken deze als kerstcadeaus, omdat de meer dure geschenken voor kinderen meestal met speelgoed, films of vakantie gerelateerde items betrekken. Het lijkt erop dat in de 4e eeuw de viering van Kerstmis verbonden is met heidense praktijken en overtuigingen. De meerderheid van de heidenen die Kerstmis vieren, is eigenlijk uit Europa en zijn niet geassocieerd met de oorspronkelijkheid van het verleden.

 

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën