Het belang van een bedrijfsuitje

Voor grote en kleine bedrijven zijn bedrijfsuitjes evengoed belangrijk. Het bevordert de sfeer en onderlinge verhoudingen, maar kan ook goed zijn voor de inspiratie en creativiteit van een team. Er zijn niet voor niets talloze mogelijkheden voor bedrijfsuitjes waar je gebruik van kunt maken. Die zijn er voor kleine teams of gehele bedrijven. Zo is er altijd iets dat past bij de samenstelling van je bedrijf of afdeling.

Opties voor een bedrijfsuitje

Vaak worden bedrijfsuitjes ook voor meerdere groepsgroottes georganiseerd. Je kunt dus evengoed met een team als met een heel bedrijf op pad voor hetzelfde uitje. Een optie is bijvoorbeeld een bedrijfsuitje Wadden. Naast wadlopen of met de boot zeehonden gaan kijken heb je daar de keuze uit nog veel meer andere activiteiten. Een incentive Wadden werkt zowel voor bedrijven die daar in de buurt gevestigd zijn als voor bedrijven die juist in andere uithoeken of de steden gevestigd zijn. Je moet er natuurlijk wel met het bedrijf of team kunnen komen.

Teambuilding

Het gaat bij bedrijfsuitjes vaak om teambuilding. Als je met een groep aan de slag moet met iets, leer je op een andere manier samenwerken dan tijdens je normale werk. Ook de verhoudingen tussen afdelingen of werknemers en managers kunnen veranderen in zo’n situatie. Dat kan bevorderlijk zijn voor de prestaties op werk, maar ook voor het gevoel van saamhorigheid tussen de verschillende werknemers en afdelingen. Je komt op een andere manier samen, wat goed kan zijn voor de dynamiek van het bedrijf of het team.

Inspiratie en creativiteit

Behalve de verhoudingen in je team, afdeling of bedrijf tussen de werknemers en collega’s, heeft een bedrijfsuitje nog meer effect. Door de mensen uit de omgeving van het werk te halen, kan inspiratie opgedaan worden en creativiteit meer de vrije loop gelaten worden. We beseffen het niet altijd, maar een omgeving die continu hetzelfde is en enkel werk is, zorgt voor beperkingen in ons denken. Ook als je geen bedrijf hebt waar creatieve uitlatingen een onderdeel van zijn, is het soms goed om uit de werkomgeving te gaan op zoek naar inspiratie en creativiteit. Bijvoorbeeld voor het oplossen van problemen.

Het soort uitje

Wat je wilt gaan doen is dus wel een beetje afhankelijk van wat je wil bereiken met je team. Als je zoekt naar een nieuwe kijk op een probleem of een nieuwe aanpak, zorg dan voor een uitje waarin samenwerken nodig is of gepuzzeld moet worden als groep. Is het puur voor de verbondenheid van de mensen, dan kun je ook prima gewoon een dag op stap. Of dat nu met het hele bedrijf is of met een afdeling.

 

 

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën