Heb jij al een ZZP beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten?

Als zelfstandige professional of zzp'er is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen eventuele aansprakelijkheidsclaims. Een ZZP beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan daarbij helpen. KNAB biedt ook een ZZP beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan. Je kent KNAB waarschijnlijk alleen van het heel handig online bankieren voor ondernemers en privé, maar je kunt bij KNAB voor nog veel meer zaken terecht! Zo kun je, als je een rekening hebt bij KNAB, bij KNAB starten met beleggen. Je krijgt dan een goede begeleiding en je kunt precies dat bedrag beleggen waar jij je goed bij voelt. Beleggen is natuurlijk niet zonder risico's en je kunt je geld verliezen. Aan de andere kant, als je het goed aanpakt kun je er heel goed mee verdienen.

Wat is een ZZP beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een ZZP beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die speciaal ontworpen is voor professionals die advies geven of diensten verlenen. Het doel van deze verzekering is om te beschermen tegen eventuele aansprakelijkheidsclaims die voortvloeien uit professionele fouten, nalatigheid of verkeerde adviezen. Het is belangrijk om te weten dat een algemene aansprakelijkheidsverzekering niet hetzelfde is als een ZZP beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een algemene aansprakelijkheidsverzekering dekt bijvoorbeeld geen claims die voortvloeien uit beroepsfouten.

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP?

Een ZZP beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen de financiële gevolgen van claims die voortvloeien uit fouten, verkeerde adviezen of nalatigheid. Dit kan variëren van het vergoeden van gerechtskosten tot het uitbetalen van schadevergoedingen aan klanten. Het is belangrijk om te weten dat de dekking per verzekeraar kan verschillen. Sommige verzekeraars dekken bijvoorbeeld alleen claims die voortvloeien uit beroepsfouten, terwijl anderen ook claims dekken die voortvloeien uit cyberaanvallen of reputatieschade. Kijk op de site van KNAB, via de link hierboven, om alle polisvoorwaarden in te zien.

Hoe werkt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van KNAB?

KNAB biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan voor zzp'ers. Deze verzekering dekt claims die voortvloeien uit beroepsfouten tot een bedrag van 1.500.000 euro per gebeurtenis. Dit betekent dat je als zzp'er gedekt bent voor eventuele financiële schade die voortvloeit uit een beroepsfout. De premie voor deze verzekering hangt af van verschillende factoren, zoals het type werk dat je doet, het niveau van dekking dat je wenst en je omzet. Naast de beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt KNAB ook nog andere verzekeringen en diensten aan die interessant kunnen zijn voor zzp'ers. Zo bieden ze bijvoorbeeld ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan en een verzekering voor zakelijke reizen. Door verschillende verzekeringen te combineren kun je als zzp'er een pakket samenstellen dat bij jouw situatie past en kun je zorgen voor een goede bescherming tegen eventuele risico's. 

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn