Handige feitjes die je nog niet wist over laminaat

Je gaat verhuizen of het is tijd om een nieuwe vloer uit te zoeken. Waar moet je dan beginnen? Want er is zoveel keuze. Ga je voor een houten vloer of toch voor laminaat? Ga je voor goedkoop of een dure koop? Vragen die je ongetwijfeld zal gaan stellen als het tijd is om een vloer voor je (nieuwe) huis te bepalen. In dit artikel vind je een paar handige feitjes over laminaat en maakt het je keuze maken voor een soort vloer een stuk makkelijker.

Men zegt dat goedkoop laminaat niet altijd beter is dan een houten vloer

Het feit is dat laminaat relatief gezien erg goedkoop is. In ieder geval goedkoper dan bijvoorbeeld een houten vloer. Laminaat brengt veel voordelen met zich mee en is over het algemeen op veel vlakken goedkoper dan houten vloeren. Zo hoef je laminaat niet in de lak of olie te zetten zoals dat wel het geval is bij een houten vloer. En is het onderhoud gewoonweg een stuk eenvoudiger. Even je stofzuiger er overheen en je bent voor de rest van de week klaar. Dus mensen die beweren dat een houten vloer beter is dan laminaat kunnen gelijk hebben, maar dat is dan vooral een persoonlijke mening. Laminaat heeft over het algemeen een stuk minder aandacht nodig dan een houten vloer, een feit. Laminaat is makkelijk te verkrijgen bij een laminaat groothandel.

De verschillende soorten laminaat op de markt

Zo'n 60% van Nederlandse huishoudens hebben laminaat in hun huis. Dat is één van de redenen waarom je zoveel variatie van laminaat in de winkel ziet liggen. Laminaat is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer en dankt daardoor zijn populariteit. Daarnaast is het leggen van laminaat een makkelijk karwei en kan bijna iedereen dit voor elkaar krijgen. En als dat niet het geval is kan je altijd nog goedkoop via internet een laminaatlegger inhuren die het klusje binnen een halve dag klaart, afhankelijk van de oppervlakte uiteraard.

Laminaat is eenvoudig opnieuw te gebruiken

Veel laminaatvloeren van tegenwoordig zijn kliklaminaten. Die kun je makkelijk in elkaar zetten, maar ook makkelijk weer uit elkaar halen. Dit soort laminaat is voornamelijk van hoge kwaliteit. Kliklaminaat is ook ideaal om bij beschadiging van aparte delen van de vloer en alleen het laminaat daar te vervangen. Zo hoef je dus niet het hele oppervlakte te vervangen. Slim is om bij een bedrijf zoals parket groothandel Den Haag navraag te doen of je met kliklaminaat te maken hebt en verder advies over laminaat.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën