Handig om dit te weten over het herstellen van voegwerk

Goed voegwerk is van belang voor je gevel, maar het bepaalt ook de duurzaamheid ervan. Want als je voegen niet goed onderhoud kunnen er scheuren en barsten ontstaan. Dit resulteert in vocht overlast, maar er kunnen daardoor ook genoeg andere problemen ontstaan. Wat is het nut van voegen repareren en wat zijn de kosten daarvan. Je leest er alles in dit artikel over.

Waarom is het belangrijk om voegen goed te onderhouden?

Er zijn een aantal reden waarom voegen repareren en renoveren van belang zijn. Je hebt ten eerste het esthetische aspect. Wat wordt daarmee bedoeld? Dat betekent dat je gevel er mooi blijft uit zien. Niemand wil tegen een gevel aankijken die niet goed is onderhouden. Dat is lelijk en nodigt al helemaal niet uit om naar binnen te gaan. Daarom is het belangrijk voegen goed bij te houden. Een andere reden waarom het belangrijk om voegen te onderhouden is omdat het de gevel beschermt tegen slechte weersomstandigheden. Merk je dat je gevel toe is aan onderhoud of reparatie schakel dan zo snel mogelijk een gevelspecialist in om het probleem te verhelpen.

Hoe is de werkwijze bij het herstellen van voegwerk?

Als je besluit om gevelreiniging te laten uitvoeren en je voegen te laten renoveren dan begint dat met het uitslijpen of uithakken van de voegen. De gevelspecialist probeert hierbij slecht voegwerk zo veel en zo diep mogelijk te verwijderen. Nadat dit klusje is gebeurd wordt de hele gevel gereinigd zodat er geen vuil en stof achterblijft. Dit voorbereidende werk is van belang, omdat er kans bestaat dat nieuw voegwerk los kan komen. Zodra de hele gevel schoon is kan er begonnen worden met het aanbrengen van voegmortel.

Welk voegsel gebruik je bij het herstellen van voegwerk?

Dit is een belangrijk onderdeel, welk voegmortel ga je gebruiken? Er zijn diverse mogelijkheden en het ligt helemaal aan de eisen die jezelf stelt. Doordat de gevelspecialist verschillende technieken toepast kunnen er in totaal 12 typen voegsel worden gecreëerd. Voorbeelden van voegmortel zijn verdiepte voeg, platte voeg en uitspringende voeg. Je ziet overigens de platte dicht gestreken voeg het meest bij normale woningen.

Wat zijn de kosten van het herstellen van voegwerk?

De kosten van het herstellen van voegwerk gebeurt meestal in vierkante meters. Ga bij het uitslijpen of uithakken van voegwerk uit van rond de 30 euro. Voor het voegen zelf betaal je doorgaans zo rond de 10 euro per vierkante meter. Als het gewenst is is het ook mogelijk om de bakstenen te beschermen en te reinigen.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn