Haal gemakkelijk in enkele weken je vaarbewijs

Is het jouw droom om met een eigen bootje over de grachten of zelfs grote wateren te kunnen varen? Als de boot een motor heeft en je je op openbare wateren bevindt, dan moet je in het bezit zijn van een vaarbewijs. Er bestaan verschillende vaarbewijzen, die het mogelijk maken te varen op zowel kleine als grote wateren. Je moet namelijk op grote wateren en meren rekening houden met meer regels dan op kleine wateren, wat uiteraard allemaal te maken heeft met je veiligheid. Een vaarbewijs halen kun je op verschillende manieren doen. De meeste mensen geven de voorkeur aan een online cursus, maar je kunt ook op locatie lessen volgen en daarna direct op examen.

Online je vaarbewijs 1 halen

Je kunt zowel vaarbewijs 1 als vaarbewijs 2 halen, maar voor de meeste mensen is de eerste voldoende. Daarin leer je al het een en ander over de regels op het water, en mag je kleine bootjes met een motor besturen. Als jij niet perse in een klaslokaal les wilt krijgen om deze certificaten te halen dan kun je het ook online doen. In dat geval krijg je een videocursus, waarin alle informatie die je nodig hebt wordt aangereikt. Dit wordt gedaan aan de hand van vele voorbeelden, zodat je straks op het water precies weet wat je in diverse situaties moet doen.

Wil je daarna op examen gaan? Dan kun je eerst allerlei oefenvragen beantwoorden. De uitslag van zo’n oefenexamen laat je precies zien hoe je kennis ervoor staat, en op welke vlakken je deze nog moet bijspijkeren. Heb je meerdere oefenexamens met succes afgerond? Dan kun je vol vertrouwen op voor het daadwerkelijke examen. Dit kan helaas niet online, maar doe je op locatie, namelijk bij het CBR.

Welk vaarbewijs heb ik nodig?

Met vaarbewijs 1 mag je al onbeperkt varen op de zogeheten kleine binnenwateren. Daaronder vallen tevens rivieren, kanalen en kleine meren. Wil je liever de grote wateren opgaan? Dan is tevens vaarbewijs 2 nodig. Deze gaat nog dieper in op de stof, en je leert daar alle regels omtrent zeer grote vaartuigen, die je gegarandeerd tegen gaat komen op deze wateren.

Het fijne aan vaarbewijzen is dat ze onbeperkt geldig zijn, en dat ze ook in het buitenland zijn erkend. Als jij dus besluit om een grote rondreis door Europa te maken met je boot, dan is dat goed mogelijk. Het is wel handig om ook je medepassagiers te cursus te laten doen, zodat je niet in je eentje verantwoordelijk bent voor het besturen van de boot. Dat is niet alleen veiliger, maar dan kun je ook veel meer van je reis genieten.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn