Haal de romantiek in huis door deze stappen te volgen

Wil je jouw huis voorzien van een vleugje extra romantiek, maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Met deze stappen haal je op een verantwoorde manier romantiek in huis. Bijvoorbeeld door eens te kijken naar een schoorsteenvegen verzekering, zodat je met een gerust hart kunt genieten van een romantisch avondje voor de open haard.

Pas het licht aan

Warm licht zorgt voor romantiek. Door de lampen te dimmen, creëer je gemakkelijk een andere sfeer. Gebruik vooral kleinere lampen met een lager wattage, of kies voor lampen met gekleurd glas. Natuurlijk haal je de ultieme romantiek in huis door kaarslicht te gebruiken. Probeer eens verschillende soorten kaarsen bij elkaar te zetten, of ga voor geurkaarsen waarmee je de ruimte meteen voorziet van een heerlijke geur.

Wanneer je een open haard hebt, zit je natuurlijk helemaal goed. Romantisch in de vlammen staren, met fijne muziek op de achtergrond en een goed glas wijn, garandeert je de perfecte avond! Let er hierbij wel op dat je het rookkanaal schoon en veilig is. Geen zin om zelf te gaan schoorsteenvegen? Laat deze dan schoonmaken door een professionele schoorsteenveger, zodat je zeker weet dat je jouw open haard veilig kunt gebruiken.

Decoreer jouw huis naar hartenlust

Heb je zin om jouw huis echt om te toveren tot cupido’s paradijs? Decoreer jouw woning dan met speciale decoraties. Denk hierbij aan hartvormige ballonnen, zelfgemaakte slingers van papieren harten, engeltjes, noem maar op. Je kunt dit soort versieringen kant en klaar kopen in de winkel, maar als je in een creatieve bui bent kun je ook zelf een poging wagen. Ga aan de slag met gekleurd crêpepapier, glitters en verf en laat jouw romantische kant spreken.

Ook kun je het huis in een handomdraai opfleuren door bloemen neer te zetten. Rode, roze en witte bloemen zijn niet alleen gezellig maar ook enorm romantisch. Wil je het helemaal afmaken? Strooi dan wat rozenblaadjes over jouw tafel en dressoir, voor een extra zoet accent.

Andere sfeermakers

Liefde gaat door de maag, dus zorg ervoor dat je genoeg lekkers klaarzet. Vul glazen of schalen met chocolade kersenbonbons in rode folie, hartvormige lolly’s of roze met witte spekjes. Als je voor voorverpakt snoep kiest, kun je dit ook nog een tijdje laten staan.

Vergeet ook de muziek niet, want in combinatie met zacht licht kun je in een handomdraai een dromerige setting creëren. Op Spotify vind je handige afspeelllijsten met de beste klassieke muziek en de mooiste liefdesliedjes. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over wat je precies op gaat zetten en kun je optimaal genieten van een romantische avond!

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn