Geld besparen op zakelijke energie? Check deze tips

0
626

De laatste tijd lees je veel in het nieuws over de stijgende energieprijzen. Door de oorlog in Oekraïne gaan de prijzen zelfs nóg hoger liggen. Wanneer je als ondernemer zakelijke energie afneemt, betekent dit dat je in de toekomst waarschijnlijk meer gaat betalen voor je energierekening. Gelukkig is er nog steeds een paar tips dat je op kunt volgen om hier en daar wat geld te besparen op je zakelijke energie. Wat dacht je bijvoorbeeld van zakelijk energie vergelijken? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Stap altijd over naar een andere energiedeal

Aan ieder energiecontract zit een einddatum. Het is de bedoeling dat je als die einddatum in zicht komt op zoek gaat naar een nieuwe energiedeal voor je bedrijf. Toch blijven veel ondernemers hangen bij de energieleverancier waar ze zitten. Ze zijn tevreden over het bedrijf en hun aanbod of ze vergeten het om over te stappen. Wat je ook doet; blijven hangen is financieel gezien het minst slimme om te doen. Op die manier betaal je sowieso te veel, tenzij het energiebedrijf met een nieuwe aantrekkelijke aanbieding gekomen is. Wat je beter kunt doen, is op zoek gaan naar een nieuwe energiedeal. Zakelijke energieleveranciers willen namelijk altijd nieuwe klanten scoren. Daarom zullen ze je zonder twijfel verwelkomen met een fijne aanbieding. Houd er wel rekening mee dat ook zij te maken hebben met hogere prijzen. Maar: op deze manier bespaar je alsnog meer dan wanneer je niks zou doen.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor nieuw contract

Nu je weet dat je in ieder geval actie moet ondernemen, is de volgende vraag hoe je dat precies moet doen. Heel simpel: door te beginnen met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk. Op die manier weet je immers het beste wat je waar kwijt bent en welke energieleverancier het beste bij jouw bedrijf past. Wat zo fijn is aan de moderne technologie van tegenwoordig is dat je niet zelf op zoek hoeft te gaan. Online vind je diverse zakelijke energievergelijkers waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Zo'n vergelijker is een handige tool die op basis van jouw jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen op zoek gaat naar de beste aanbieding. Extra wensen die je hierbij kunt aangeven zijn bijvoorbeeld de wens voor groene of grijze stroom en de wens voor een vast of flexibel energietarief. Vervolgens doet de tool de rest en kun jij even met een kop thee of koffie achterover zitten. Binnen no time zie je meerdere energiecontracten voor je, waaruit jij uiteindelijk een keuze maakt. Simpeler kan bijna niet.

Let ook altijd op de opzegtermijn bij energiecontract

Eerder in dit artikel hadden we het al over de einddatum. Er is echter nog een datum waar je rekening mee moet houden, namelijk de opzegtermijn. Dat is de termijn vanaf wanneer je mag overstappen. De ene energieleverancier hanteert een opzegtermijn van een maand, terwijl de ander iets langer rekent. Het is altijd prettig om vooraf te weten hoe lang de opzegtermijn bij jouw energieleverancier is, zodat je op tijd de overstap kunt maken. Let op: zorg ervoor dat je in ieder geval niet te vroeg bent. Besluit je om eerder over te stappen dan de opzegtermijn in is gegaan? Dan ontvang je een opzegboete. Je moet immers nog gewoon betalen voor de energie die je had afgesproken af te nemen. Er is een contract aangegaan en daar moet je zeker nog rekening mee houden. Dat is ontzettend zonde van je geld, want op die manier heb je altijd dubbele kosten voor je zakelijke energie. Kijk dus goed naar de data rondom je energiecontract om op die manier altijd de beste energiedeal te pakken.