Fotograaf

De werkdag begint vroeg vandaag. Ik moest deze keer al om half 8 op mijn studio zijn. Ik moet heel vroeg een fotoshoot doen. Nee ik ben niet het model maar ik ben wel de fotograaf. De reden dat het zo vroeg moest is omdat zij dus allemaal later een vlucht moesten pakken. Dus het werd vroeg op staan voor mij. Ik nam een douche, ging me klaar maken en pakte een grote kop koffie. Nu kon ik gaan. Gelukkig is mijn studio niet ver en kon ik het lopen. Dat is altijd beter dan met de auto vanwege de drukte.

In de visagistestoel  

Aangekomen bij mijn studio ging ik alles klaar zetten. Op deze manier hoefde ik dat niet nog te doen wanneer de modellen aanwezig waren. Dat kost alleen maar kostbare tijd. De visagiste kwam ook op tijd om alles klaar te zetten om de modellen op te maken. Uiteindelijk kwamen de modellen aan. Ze gingen in de visagistestoel zitten en waren er klaar voor om opgemaakt te worden. De visagiste ging hard aan de slag. Ondertussen ging ik zorgen dat alles echt perfect was.

Fotoshoot van start

Uiteindelijk konden we beginnen. Ik maakte heel veel foto’s zodat er tenminste iets leuks tussen zat. Na de slopende ochtend ging ik weer onderweg naar huis. Gelukkig hoefde ik niet tot heel laat dus kon ik rustig thuis zitten. Thuis kon ik dan kijken hoe de rest van mijn week zou lopen. Eindelijk thuis ging ik achter mijn computer. Ik wilde namelijk een nieuwe camera aanschaffen. Hierom ging ik even scrollen op het internet om te zien wat ik wil.

Een nieuwe interessante camera?

Online zag ik al snel een interessante camera. Ik zag een full frame camera. Deze bestaat uit spiegelrefelxcamera’s en systeemcamera’s. Deze zijn dus speciaal gecreëerd om professionele resultaten te bieden. Een bekend kenmerk van deze camera is dat ze beschikken over een groot dynamisch bereik en zorgen voor foto’s met weinig ruis.

Natuurlijk zit er tussen de full frame camera’s ook nog verschillen. Er zijn namelijk verschillende versies die allemaal erg interessant zijn. Het fijnste aan deze camera vind ik dat je een heel scherpe foto kan leveren. Ook wanneer er een schemering in de lucht zit wat het beeld donkerder maakt voorkomt deze camera. Zo kan je nog steeds een helder plaatje schieten zonder dat de donkerheid de foto verpest. Ook krijg je een volledige beeldhoek en een kleine scherptediepte.

Je moet het er voor over hebben

Ook zijn er nadelen. Maar dat zijn er gelukkig maar twee. Zo is de aanschaf wat duurder en komen er lensafwijkingen naar boven. Maar daar moet je het dan nou eenmaal voor over hebben als je een prachtig plaatje wil schieten.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën