Flexibel werken vraagt om investeringen

Flexibel werken: ieder bedrijf krijgt ermee te maken. Processen veranderen, de plekken waar medewerkers hun werkzaamheden verrichten worden diverser. We leren steeds meer buiten de lijntjes te denken, en dat vraagt om een nieuwe manier van denken, een nieuwe manier van werken. Eentje die om investeringen vraagt, maar op de lange termijn juist veel op kan leveren.

Anders is soms beter

De mens is van nature niet altijd dol op veranderingen, en houdt dingen vaak graag bij hetzelfde. We zijn nu eenmaal gewoontedieren… Toch kan het geen kwaad om zo nu en dan eens kritisch naar processen te kijken, ook al doen we dingen al jaren op dezelfde manier en gaat dat op zich best prima. De introductie van Azure DevOps leerde ons bijvoorbeeld dat een nieuwe manier van werken bij het ontwikkelen van software tot grote voordelen kan leiden. Door taken samen te brengen en op een andere manier naar het proces te kijken werden betere resultaten behaald, en een fundament voor de toekomst gelegd.

Zo zijn er meer zaken die anders zijn dan we gewend zijn geraakt, maar uiteindelijk wel beter. Het werk op een kantoor van nu valt niet meer te vergelijken met hoe het er dertig jaar geleden aan toe ging. Alle veranderingen hebben tot verbetering geleid, al was de invoering ervan niet altijd even makkelijk. Niet alleen vinden mensen het lastig om met veranderingen om te gaan, grote veranderingen vereisen niet zelden ook flinke investeringen.

Hoe maak je je medewerkers flexibeler?

Een grote verandering waar vrijwel ieder bedrijf nu mee te maken krijgt, is het proces naar een meer flexibele manier van werken. Niet altijd is het kantoor nog de enige plek waar een medewerker zijn of haar werk kan doen. Was thuiswerken eerst nog een gunst die een medewerker aan moest vragen, is het tegenwoordig iets dat vaak juist van een medewerker verwacht wordt. Op deze manier kan namelijk bespaard worden op kantoorruimte en reiskosten, en dat kan flink oplopen. Bovendien voelen veel medewerkers zich prettig bij wat meer flexibiliteit, wat ook de productiviteit vaak weer ten goede komt.

Om dit proces vorm te geven zijn wel investeringen nodig. Medewerkers hebben devices nodig waarmee zij altijd en overal hun werk kunnen doen, voorzien van Microsoft 365 om waar zij ook zijn bij hun programma’s en bestanden te kunnen. De traditionele servers moeten worden vervangen door een cloud, zodat men overal in kan loggen, en dan zijn er nog de kosten voor bijvoorbeeld een bureau en goede stoel die medewerkers in kunnen dienen. Een investering, om uiteindelijk tot een efficiëntere en meer flexibele manier van werken te komen.

 

 

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn