Eerste hulp bij websites

Doet jouw website niet wat jij wilt? Werkt hij technisch niet goed, of komen er maar geen bezoekers op af? Dan heb je hulp nodig! Er zijn gelukkig heel veel mensen die prima weten hoe zij een website beter kunnen laten werken. Het zelf proberen kan natuurlijk ook, maar ben je geen expert, dan kan het je vaak een hoop tijd, moeite en dus geld schelen als je die stap maar gewoon overslaat, en direct aanklopt bij mensen die er stukken meer ervaring mee hebben.

Waar blijven die bezoekers toch?

Het eerste probleem waar veel website-eigenaren mee te maken krijgen, is een gebrek aan bezoekers. Behoorlijk frustrerend. Je hebt een mooie site gemaakt of laten maken, technisch is hij helemaal in orde. Alles wijst erop dat hij een groot succes kan worden. Maar daar heb je wel bezoekers voor nodig!

Helaas komen die niet vanzelf naar je site. Ja, een paar mag je er wel verwachten, die bijvoorbeeld in een zoekmachine specifiek op de naam van jouw bedrijf, of precies waar jouw site over gaat hebben gezocht. Maar die grote groep waar je op gehoopt had, die zal je toch echt moeten ‘lokken’. De beste manier om mensen te laten weten dat je site er is, is door goed gebruik te maken van de zoekmachines. Deze hebben op iedere zoekopdracht die bezoekers ingeven de keuze uit bijna ontelbaar veel websites. Daarom zal je, bijvoorbeeld via linkbuilding, ervoor moeten zorgen dat jouwe hoog in de resultaten komt. Een goede linkbuilding strategie zorgt ervoor dat zoekmachines jouw site als het ware serieuzer nemen, en daarmee min of meer automatisch hoger in de resultaten plaatsen. Let er wel op dat linkbuilding een vak apart is, en je er dus beter experts voor kunt inschakelen dan er zelf mee te gaan experimenteren. Doe je het namelijk net verkeerd, dan kan dat zelfs een averechts effect hebben.

Doet je site het wel goed?

Een ander probleem dat je met je website kunt hebben, is dat hij niet goed werkt. Vaak heb je dat zelf niet eens door, omdat hij het in jouw browser, op jouw laptop, perfect lijkt te doen. Maar dat is geen garantie dat hij ook op andere websites goed wordt weergegeven, of dat hij ook goed functioneert op een smartphone. Daar kun je het best tijdens het maken van de site al rekening mee houden, door hem steeds op verschillende devices, in verschillende browsers te testen. Is je site al klaar? Dan valt het aan te bevelen om hulp te zoeken bij iemand die je site kan ‘debuggen’ en geschikt kan maken voor alle bezoekers, welk apparaat en welke browser zij ook gebruiken.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn