Een zomerse tuin! Dat wil jij toch ook?

Oké, vergeleken met vorig jaar komt het mooie weer een beetje laat op gang, maar dat betekent niet dat we een slechte zomer tegemoet gaan. Sterker nog: die zonuren die ons nu worden bespaart krijgen we vast en zeker in de zomer er extra bij. Een mooie zomer dus. Daar hopen wij in ieder geval op. Met een mooie zomer in het vooruitzicht is er natuurlijk niks leukers en fijners dan alvast je tuin op orde te maken. Dit zijn tenslotte wel een beetje de maanden waarin het moet gaan gebeuren. Kan jouw tuin nog wel een kleine make over gebruiken of ben je gewoon op zoek naar wat waardevolle tips? Lees dan vooral verder.

Een gezellig en sfeervol plekje

Het terras wordt ook wel de woonkamer van de tuin genoemd en dat is natuurlijk niet voor niets. Het terras is de plek waar jullie zomers heerlijk samen komen en genieten van heerlijke hapjes, drankjes en vooral warme zomerdagen. Het terras is daarom ook meteen de eerste plek die jouw aandacht verdient. Deze gedeelte van de tuin moet een warm en welkom plekje worden waar jullie het liefst nooit meer vandaan willen komen. Dit creëer je door de juiste tuinmeubelen te plaatsen en de boel een beetje op te leuken. Een loungeset is bijvoorbeeld een prima tuinmeubel voor de plek, maar ook een hangstoel voor in de tuin zorgt ervoor dat het terras goed gevuld wordt aankomende zomer. Hoe meer plekken je nodig hebt, des te groter je tuinmeubelen moeten zijn. Een loungebank is bijvoorbeeld erg geschikt voor een groot gezelschap. Heb je juist een wat kleiner gezelschap over de vloer? Dan volstaan tuinstoelen ook prima. Deze zijn overigens ook het makkelijkste te verplaatsen, mocht dat nodig zijn.

De juiste accessoires

Zijn jullie vooral van het buitenleven en genieten? Dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je de juiste benodigdheden in de tuin hebt staan. Veel tuinliefhebbers zijn er ook liefhebber van om in de zomer lekker de bbq aan te steken. Gezellig samen buiten eten onder het genot van een koud drankje in het warme avondzonnetje. Nog geen bbq staan? Dan wordt het hoog tijd om een bbq te kopen. Ook bloemen en planten horen in je tuin thuis. Deze geven je tuin net dat beetje meer sfeer en gezelligheid. Geen groene vingers? Ga dan op zoek naar bloemen en planten die maar weinig verzorging nodig hebben. Op deze manier heb je wel de lusten maar niet de lasten.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën