Een weegschaal met app is ook fijn voor thuis!

Zijn bij jou ook de coronakilo's blijven hangen en wil je er nu echt eens iets aan gaan doen? Dan moet je toch echt zelf aan het werk. Gewicht verliezen, en dan ook nog op een gezonde manier, valt niet mee. Je zult een combinatie van minder (ongezond) eten en meer bewegen moeten gaan toepassen. Daar kun je best wat hulp bij gebruiken. En dus is het, zeker bij ernstig overgewicht, belangrijk om een diëtist(e) in te schakelen. Wanneer je dan bij zo'n diëtist(e) bent, is de kans heel groot dat je op een professionele weegschaal komt te staan. Zo'n weegschaal meet, natuurlijk, je gewicht, maar houdt nog veel meer in de gaten. Dat is ook handig voor thuis. Bestel dus een weegschaal met app om je vorderingen ook thuis goed in de gaten te kunnen houden.

Waarom zou ik een weegschaal met app bestellen?

Een weegschaal met app houdt veel meer in de gaten dan alleen je gewicht. Natuurlijk is het belangrijk om te weten of je je streefgewicht al begint te naderen en wat er nog moet gebeuren voor het zover is, maar een weegschaal met app meet ook, onder andere, je spiermassa, je lichaamsvetpercentage en je lichaamswater. We weten inmiddels allemaal dat spieren zwaarder zijn dan vet en het is fijn om dat bevestigd te zien. Een weegschaal met app bekijkt ook je botmassa. Het kan immers zijn dat deze, met het klimmen der jaren, wat afneemt.

Duurzaam afvallen is niet gemakkelijk

Zoveel mensen hebben wel eens een zogenoemd crashdieet gevolgd. Alleen maar een appel en een schaaltje (magere!) yoghurt per dag. Het doet even zijn werk, maar om nu te zeggen dat je er gelukkiger van wordt… Nee. Je kunt er maar beter voor zorgen dat je begint aan een dieet dat je kunt volhouden en dat je op termijn dus verder helpt. Gezond eten, af en toe cheaten, sporten en bewegen en voldoende rust zijn de keywords!

Zorg goed voor jezelf tijdens een dieet

Geniet jij enorm van je glaasje rosé in het weekend? Of wil je graag weer eens uit eten? Dan is dat, ook met een dieet, allemaal mogelijk. Je moet het jezelf niet al te moeilijk maken en vooral niet te streng zijn voor jezelf. Hoe strenger je bent, hoe erger het gevoel dat je gefaald hebt op het moment dat je een "ongezonde" keuze maakt. Daar komt boosheid en frustratie bij kijken. En dát kun je nu net niet gebruiken!

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën