Een mooie tuin voor het mooie weer

Het mooie weer is in aantocht. Dat betekent dat we allemaal massaal de tuin ingaan. Iedereen kijkt er ontzettend naar uit om met de familie en vrienden in de tuin gezellig te barbecueën met een paar lekkere drankjes. Ook kan er deze zomer tijdens het thuiswerken heerlijk buiten in de tuin gewerkt worden. Wanneer je even de sleur van de werkdag wil ontspringen kan je een goed boek pakken en genieten in de zon van jouw ideale tuin. Dit klink allemaal uiteraard erg comfortabel, maar eerst zullen we er met z’n allen wel voor moeten zorgen dat de tuin klaar is voor de zomer. Dat betekent weer de bloemen en planten laten bloeien, de grond bijhouden en de tuin-set schoonmaken. Daarnaast zijn er nog meer zaken die geregeld zullen moeten worden, zoals bijvoorbeeld de schutting. 

 

De schutting

De schutting is een onderschat onderdeel van de tuin. Een schutting kan de tuin maken of kraken. Doordat dit de omheining van de tuin is, is het belangrijk dat dit onderdeel niet alleen functioneel is, maar er ook stijlvol uit ziet. Er zijn diverse soorten schuttingen waaruit gekozen kan worden met elk zo zijn eigen voor- en nadelen. Sommige schuttingen zijn makkelijk neer te zetten en andere zijn weer simpel te onderhouden. Andere schuttingen zijn meer gemaakt voor praktische redenen, waar andere er juist vooral zijn om er luxe uit te zien. Afhankelijk van jouw voorkeur kan je op deze criteria jouw ideale schutting uitkiezen. 

 

Horizontale schutting

Een model dat altijd goed in de smaak valt is de horizontale schutting. Deze schutting bestaat zoals de naam het al weggeeft uit horizontale planken. Door de manier van plaatsen van deze planken, zal de tuin groter ogen. De horizontale planken zullen de tuin namelijk een bredere uitstraling geven, waardoor de tuin dus ook groter zal lijken. Je kan er bij deze schutting in principe zelf voor kiezen op welke manier deze geplaatst wordt. Zo kan je kiezen voor veel tussenruimte bij de planken of juist voor weinig tussenruimte. Tevens zijn er de keuzes uit verschillende houtsoorten. Een bedrijf dat veel kennis heeft over deze schuttingen is bijvoorbeeld hilhouttuinhout.nl. Zij zijn al jaren gefocust op de tuin en de daarbij behorende zaken, zoals de schutting. Bij hen weet je dus zeker dat er kwaliteit geleverd zal worden. Tevens zal er over de beste opties voor jouw tuin meegedacht worden, om zo jouw tuin weer helemaal klaar te maken voor het aankomende mooie, zomerse weer.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn