Een huis laten ontruimen

Een huis laten ontruimen is niet niks en het gebeurt natuurlijk ook niet heel vaak. Daarom is het logisch als je niet meteen weet wat je zou moeten doen. Juist hierdoor is het belangrijk dat je de juiste informatie krijgt over het laten ontruimen van een huis.

Eerste stappen

De eerste stap die je kunt nemen is om contact op te nemen met een bedrijf dat ontruimingen doet. Dit bedrijf zal eerst moeten weten waar het huis is en hoe groot het huis is. Daarvoor komen ze waarschijnlijk eerst langs om te checken wat ze nodig hebben en om een prijs vast te stellen. Dan komen ze later weer terug en gaan ze alles opruimen wat nodig is. Het is belangrijk dat je weet dat je zelf controle hebt over wat er met de inboedel gebeurt als het huis ontruimd is. Ook kunnen ze tapijt en trapbekleding voor je verwijderen als het nodig is. Een huis ontruimen na overlijden is natuurlijk geen taak die je zelf zou willen doen omdat je dan de hele tijd omringt bent door herinneringen. En dit kan te heftig zijn. Verder wordt het huis bezemschoon opgeleverd. 

Aangeboden diensten

Verder worden er een aantal diensten aangeboden door het bedrijf. Naast het bezemschoon opleveren van het huis kun je er ook voor kiezen om alles extra schoon te laten maken. Daarnaast kan het zijn dat het nodig is om tapijt en trapbekleding te laten verwijderen. Ook dit wordt meestal gedaan. Daarnaast moet je nog kiezen wat er gebeurt met de spullen die in het huis staan. De spullen zonder waarde worden natuurlijk weggegooid. Ook dit afval afvoeren is een dienst van het bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om alle spullen die wel waarde hebben op te laten slaan of ergens heen te laten vervoeren, ook kun je ze naar de kringloop laten brengen. Dit hoef je zelf niet te doen. En in uitgezonderde gevallen worden er spullen opgekocht door het bedrijf.

 

Wat doet het bedrijf precies in het huis?

Nou als eerste zullen ze alle spullen die mogelijk vies zijn weg halen zodat ze een veilige plek hebben om te werken. Daarna worden alle spullen zonder waarde ingeladen en weg gebracht. Dan blijven de spullen met eventuele waarde over en de spullen die je wilde bewaren. Deze worden dan ook ingeladen en je kunt vervolgens kiezen wat er mee gebeurt. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat het hele huis minimaal bezemschoon is. Tenzij je er natuurlijk voor gekozen hebt om een extra grondige schoonmaak te laten doen.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn