Heb je een droogloopmat goede kwaliteit nodig?

Je ziet ze bij bijna ieder huis wel: een deurmat bij de voor- en de achterdeur. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Iedereen weet dat het weer in Nederland nogal wisselvallig kan zijn en als je iedere keer weer met natte schoenen op je schone vloer stapt, ben je daar vrij snel zat van. En dus ga je op zoek naar een leuke deurmat. Met van die gezellige figuurtjes of een welkomsttekst. Maar wat je dan al snel ontdekt is dat je na niet al te lange tijd ook de vezels van deze matten mee naar binnen loopt en dat je schoenen er helemaal niet droog op worden. Kies dan liever voor een droogloopmat goede kwaliteit.

Een droogloopmat goede kwaliteit is een aanrader

Toegegeven: een droogloopmat goede kwaliteit is niet zo "gezellig" als zo'n mat met van die diertjes of een tekst, maar daar gaat het met een droogloopmat ook niet om. Je wilt dat een deurmat zijn werk doet: jouw schoenen droogt en ook vriendelijk is voor de pootjes van je huisdieren. Als je dan kiest voor een deurmat zwart, dan ziet dat misschien niet zo gezellig, maar het is wel erg effectief. Een droogloopmat goede kwaliteit zorgt ervoor dat je vloer minder snel beschadigd raakt.

Hoe kunnen natte schoenen je vloer beschadigen?

De gemiddelde vloer zal heus tegen wat water kunnen. Maar wat denk je ervan als er zout gestrooid is? Dan kom je met natte schoenen waaraan ook nog zoutresten kleven je huis binnen. Je kunt er echt op rekenen dat je vloer, welke vloer dan ook, daar niet mooier van wordt. Zout is nogal heftig en bijt snel uit. Niet alleen in massief hout, maar ook laminaat en zeker tapijt wordt echt lelijk van strooizout. Een goede, luxe deurmat die snel absorbeert is dan een echte must-have!

Hoe maak je zo'n luxe deurmat schoon?

De droogloopmat goede kwaliteit blijft lang mooi, zeker als je deze goed onderhoudt. Dit doe je door de mat regelmatig goed en krachtig te stofzuigen. Zie je een keer een vlek? Dan maak je deze schoon met wat water. Dan weer goed laten drogen, dat duurt niet lang, en dan nog een keer de stofzuiger erop. Je ziet de vlek dan als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit gemakkelijke onderhoud maakt ook dat een droogloopmat goede kwaliteit zeer geschikt is in huishoudens met dieren. Je zult geen hondenpootjes meer vinden op je laminaat. Al kan het trainen van je hond nog wel eens een uitdaging zijn.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën