Doneer voor Alzheimer-Nederland

Dementie is een ziekte die in ons land erg vaak voorkomt. Er is niet maar één soort dementie, integendeel. In totaal omvat dementie ongeveer vijftig varianten met elk weer andere eigen kenmerken. Deze ziekte is erg vervelend en zorgt er meestal voor dat mensen zaken vergeten, dingen niet meer herinneren of familieleden en vrienden niet meer kunnen herkennen. Doordat zoveel mensen met deze ziekte te maken krijgen, is het belangrijk dat iedereen in Nederland genoeg te weten komt over deze ziekte. De kans dat jijzelf of een familielid namelijk met een vorm van dementie te maken krijgt is ontzettend groot. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht besteed aan deze ziektes. Dit komt mede door de hulp van diverse goede doelen, waaronder bijvoorbeeld ook Alzheimer Nederland. Zij schenken veel aandacht aan dementie en zorgen ervoor dat er geld wordt opgehaald voor onderzoek naar deze ziekte. 

Alzheimer 

Alzheimer is een van de vele varianten van dementie. Qua naam en ziekte is alzheimer waarschijnlijk de meest bekende variant in ons land. Van alle inwoners in Nederland krijgt een op de drie vrouwen te maken met een vorm van dementie. Bij de mannen is dit percentage minder hoog, maar toch nog steeds veel met een op de zeven. Van al deze mensen krijgt ongeveer zeventig procent de ziekte van alzheimer. Door de geheugenproblemen die bij deze ziekte kunnen ontstaan, zal het voor de persoon steeds moeilijker worden om bepaalde zaken te herinneren. Uiteindelijk kan dit zelfs zo ver gaan, dat normale dagelijkse taken zoals het koken van eten ook te lastig kunnen worden. Juist daarom is het belangrijk dat er veel onderzoek naar deze ziektes gedaan zal worden en dat mensen met dementie de juiste hulp kunnen krijgen gedurende het ziekteverloop. 

Geld doneren

Gelukkig kan iedereen hierbij helpen door een donatie aan stichting Alzheimer Nederland te doen. Met dit geld wordt er niet alleen maar nieuw onderzoek naar de vervelende ziekte dementie gedaan. Tevens worden mensen die zelf, maar ook familieleden die te maken krijgen met vormen van dementie geholpen en extra ingelicht. Hierdoor zullen zij hun dierbaren beter door het proces van dementie kunnen begeleiden. Het doen van een donatie aan deze stichting is daarom uitermate belangrijk. Het is mogelijk om simpelweg een eenmalige donatie te doen, maar ook kan er een maandelijkse donatie gedaan worden. Zo zal ook u mensen met dementie ontzettend veel kunnen helpen met de donaties en misschien helpt u in de toekomst uzelf hier ook wel mee.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn