Domeinnaam registreren die goed wordt onthouden? Zó lukt het!

Als je een website gaat maken, start je met het registreren van een domeinnaam. Het is belangrijk om een goede naam te kiezen, die eenvoudig kan worden onthouden! Dit vergroot namelijk de online vindbaarheid van je bedrijf. Kun je nog wel wat tips gebruiken om een perfecte domeinnaam te registreren, die hieraan voldoet? We helpen je graag op weg.

Kort, maar krachtig

De belangrijkste tip bij de registratie van een domeinnaam: houd de naam kort. Het kunnen zelfs maar een paar letters zijn! Voorkom in ieder geval lange woorden of termen. Hoe korter de naam is bij een domeinnaam registreren, hoe meer catchy de naam meestal overkomt. Dat moet je hebben! Gebruik daarom weinig letters of andere tekens.

Passend bij je branche

Als je domeinnaam niet goed past bij je verdere bedrijf of de branche waarin je opereert, is het ook direct moeilijker om de naam te onthouden. Kies daarom een domeinnaam die goed aansluit. Dit ligt in ieder werkveld natuurlijk weer anders! Maar het concept werkt vrij eenvoudig. Ben je bijvoorbeeld fotograaf? Neem dan een term als ‘fotografie’ op in je domeinnaam.

Gebaseerd op eenvoudige zoektermen

We zoomen nog wat verder in op het bovenstaande voorbeeld. Door dergelijke woorden te gebruiken die passen bij je branche, maak je je website ook beter vindbaar. Naar woorden als ‘fotografie’ of ‘fotograaf’ zoeken mensen immers online, als ze iets willen laten vastleggen. Ga op zoek naar dergelijke zoektermen die binnen jouw branche horen – en neem de eenvoudige woorden die uit je onderzoek komen mee in je domeinnaam.

Pas op voor jargon

Binnen ons werkveld praten we vaak in jargon. Voor de leek is dit echter niet te volgen! Heeft je website een B2C doeleind? Gebruik dan zeker geen jargon – kies enkel voor termen en woorden die iedereen kent.

Woordspeling of ander opvallend kenmerk

Een domeinnaam wordt ook beter onthouden als deze een woordspeling of een ander opvallend kenmerk bevat. Kies bijvoorbeeld voor een naam die rijmt. Of ga voor alliteratie, waarbij alle woorden binnen de naam met dezelfde letter beginnen. Gebruikmaken van een grapje of een bekende uitspraak is tevens een optie.

Bijzondere keuze

Je domeinnaam wordt dus niet goed onthouden als deze te ingewikkeld is, maar ook niet als deze te veel lijkt op bekende domeinnamen die al bestaan. Zo wordt je naam immers snel verward met namen die al langer bestaan. Het is daarom de truc om een bijzondere naam te kiezen – die nog niet (ongeveer) in gebruik is, maar dus ook eenvoudig te volgen is.

Domeinnaam testen

De laatste tip die we je mee willen geven: laat de domeinnaam testen! Gooi ‘m niet direct live, maar peil eerst eens in je omgeving wat men van de naam vindt. Je kunt hier ook een online onderzoekje naar uit laten voeren, waar je al snel de resultaten van binnenkrijgt. Jouw mening is immers niet de enige mening die telt. Laat ook je doelgroep inspraak hebben!

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën