Denk aan isolatie bij vloerverwarming in huis

Je ziet het steeds vaker terugkomen: vloerverwarming. Het is een stuk moderner dan radiatoren in huis. Je hebt lekkere warme voetjes en de warmte is geleidelijk verdeeld over de vloer. Als je radiatoren in huis hebt, is de warmte vaak verdeeld over bepaalde plekken en dus niet in een geheel. Met vloerverwarming kun je dit probleem oplossen. Veel mensen denken dat je met vloerverwarming de kosten van warmte en energie naar beneden haalt. Hier is echter nog wel wat in te verbeteren. In dit blog wordt uitgelegd waarom.

Bespaar kosten

Als je vloerverwarming hebt in huis of dit wilt gaan laten doen, dan is het handig om te weten dat warmte altijd van boven naar beneden stroomt. Wellicht heb je onder de vloer nog een kruipruimte. Ook heb je funderingsmuren. De warmte zal snel naar een koudere plek trekken, en dit kan dus heel goed de kruipruimte zijn. Niet alleen verlies je hiermee warmte in je huis, maar je best dan ook onnodig veel energie aan het betalen. De warmte gaat namelijk niet volledig naar de woonkamer toe, maar ook naar plekken waar je het niet wilt hebben. Dit is niet wenselijk en het is handig om dit probleem voor te zijn.

Zorg dat er geen warmte en energie verloren gaat

Door middel van isolatie bespaar je een hoop warmte en energie die verloren gaat aan bijvoorbeeld een kruipruimte. Je kunt dit probleem natuurlijk niet volledig voorkomen, maar het toepassen van isolatie scheelt al een hele hoop. Vloerverwarming isolatie wordt dan ook zeker aangeraden. Als je van plan bent om je hele huis te verbouwen en vloerverwarming toe te voegen, dan is het verstandig om samen met de aannemer te kijken naar de mogelijkheden. Het zou zonde zijn als je straks veel geld hebt neergelegd voor een warm huis en warme voeten en dit tegenvalt. 

Verbouw de rest van je huis voor een mooi geheel

Naast dat je vloerverwarming in je huis wilt om de boel wat moderner te maken, zijn er natuurlijk een hoop andere opties die je kunt toevoegen. Zo is het een idee om een moderne keuken te ontwerpen. Denk aan een keuken met een betonlook of een mat zwarte kleur. Deze twee varianten zijn erg populair en zie je steeds meer terugkomen in woningen. Welke variant vind jij het mooiste en ben jij aan het overwegen om voor vloerverwarming isolatie te gaan? Lees dan altijd meer inforamtie voor een goede keuze.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn