De online veiligheid van jouw bedrijf

Het is belangrijk dat ieder bedrijf tegenwoordig ook online goed beveiligd is. We leven namelijk in een wereld waar een bank niet meer beroofd wordt door gemaskerde overvallers met wapens. Integendeel, hedendaags is het gewoon mogelijk om een bedrijf via het internet te beroven. Dit is erg gevaarlijk en daarom is het noodzakelijk dat jij je als bedrijf ook online op de juiste manier laat beveiligen. Het gaat niet altijd per se meer om geld dat hierbij gestolen kan worden, maar gevoelige online informatie. Voor deze informatie wordt dan vaak losgeld gevraagd, waardoor de hackers niets met deze gestolen informatie zullen doen. Door gebruik te maken van een it security scan, kan jouw bedrijf bekijken hoe veilig hun online wereld is.

Online security

Op dit moment zijn er veel bedrijven die werken met een it security scan. Dit komt omdat ze geloven dat dit een goede manier is om hun online veiligheid te waarborgen. De eerste beveiligingslaag is de firewall. Dit is een apparaat dat zich tussen het internet en de servers van uw bedrijf bevindt. Het kan worden gebruikt om inkomend en uitgaand verkeer te filteren, zodat u kunt zien welke informatie naar de buitenwereld wordt verzonden. De firewall werkt ook omgekeerd, zodat je ongewenste inkomende verzoeken van andere netwerken kunt blokkeren. Een firewall beschermt uw bedrijf niet alleen tegen hackers, maar ook tegen virussen en malware die uw systeem ernstig kunnen beschadigen. De tweede beveiligingslaag is het inbraakdetectiesysteem (IDS). Dit systeem werkt vrijwel hetzelfde als een firewall, maar heeft ook een extra functie: het detecteert aanvallen op uw netwerk.

Lagen van security

De beveiliging online bestaat in principe acht onderdelen. Een belangrijke eerst is hierbij het bewustzijn. Door ervoor te zorgen dat men binnen het bedrijf op de hoogte is van de online veiligheid, kan daar ook beter naar gehandeld worden. Vervolgens is het noodzakelijk om te denken aan het beleid van de online wereld binnen het bedrijf. Door bij de volgende stap, het monitoren, hier genoeg rekening mee te houden kan je alles goed bijhouden binnen de organisatie. Stap vier richt zich vooral op de data die je bezit. Zorg er namelijk voor dat deze online data altijd een back-up heeft. Zo zal je deze data niet kunnen verliezen. Beheer ook alle applicaties binnen de organisatie op de juiste manier. Daarna kan er gefocust worden op het daadwerkelijke beveiligen van de online gegevens die jouw bedrijf bezit. Zorg er ook voor dat zaken als computers binnen jouw bedrijf ook goed beveiligd zijn. 

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn