De kinderen gaan naar school

De eerste schooldag is voor ieder kind spannend. Veel kinderen beginnen met naar school gaan rond de start van het nieuwe schooljaar, maar er zijn ook veel kleuters die gedurende het jaar instromen, misschien nog wel veel meer. Het is een bijzondere ervaring om in een klas terecht te komen. Maar er is wel wat voorbereiding nodig, zowel voor de ouder als voor het kind. In deze blog vertel ik daar het één en ander over. Lees je mee?

Alles voor in de klas

Het is belangrijk om van tevoren alles aan te schaffen wat je kindje nodig heeft. Dat hoeft niet duur te zijn. denk aan een luizencape en een broodtrommel maar ook een setje kleding voor de gym. Het kan heel leuk zijn om dit samen met je kleine te doen. Op deze manier bereid je hem of haar ook een beetje voor op de grote verandering.

Praat erover

Daarnaast is het ook zeker goed om er met je kind over te praten. Je kan vertellen wat er gaat gebeuren, hoe een schooldag eruit kan zien, etc. veel kinderen vinden het heel spannend om naar school te gaan terwijl je als ouder weet dat dat nergens voor nodig is. Toch is het heel belangrijk om hier begrip voor te laten zien. En ook om je kind te laten weten dat het goed komt en dat school enorm leuk kan zijn.

Op de fiets

Wil je samen met de kleine naar school, dan kan dat met de auto maar het kan ook met de fiets. Zeker wanneer je meerdere kinderen of tegelijkertijd veel spullen vervoert, kan het handig en leuk zijn om een bakfiets aan te schaffen. Daar kan de kleine dan in en zo leer je hem of haar meteen de route naar school als het dan tijd is om te fietsen, kan hij of zij weer mee om over een paar jaar alleen te gaan. Daarnaast is het ook verfrissend, zo’n ritje in de buitenlucht ’s ochtends. En, je kan de bakfiets voor nog veel meer dingen gebruiken, zoals bijvoorbeeld het halen van boodschappen zonder auto.

Even oefenen

Kijk ook of je kind kan komen proefdraaien op de nieuwe school, de meeste scholen bieden dat aan. Zo loopt het kind een dag of een halve dag mee en wordt er gekeken hoe hij of zij het doet. Daarnaast kan het kind ook wennen en is het straks minder spannend als hij of zij iedere dag moet.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn