De halsband is het enige kledingstuk van je hond

Stel je voor dat je maar één kledingstuk zou dragen. Dat zou een belangrijk kledingstuk zijn. Voor jouw trouwe viervoeter is dat kledingstuk de halsband. Honden kijken naar het leven door andere ogen dan wij, maar ze hebben zeker een oog voor schoonheid. Je zult vast wel eens hebben gezien dat een hondje enkel interesse heeft voor één bepaald speeltje terwijl het dier geen oog heeft voor andere speeltjes. Honden hebben persoonlijkheden en voorkeuren ontwikkeld, misschien wel door hun lange samenzijn met mensen. Daarom is het belangrijk dat de halsband van je hond, zijn enige kledingstuk, een mooie halsband is.

Esthetisch en stevig

Afhankelijk van het ras en de persoonlijkheid van je hond zal je behoefte hebben aan een specifieke halsband. Een boomer of een chihuahua zullen er leuk bij lopen met een simpel halsbandje. Een Husky of een pitbull scheurt daar echter zo doorheen. Vooral terwijl ze jong zijn en nog veel training voor de boeg hebben kunnen grote honden nogal veel halsbanden, riemen en speeltjes aan flarden scheuren. Wees ongeacht hoe stevig jouw halsband, riem of tuig is altijd duidelijk tegen je hond waar ze wel en waar ze niet mee mogen spelen. Zorg ook dat de halsband goed kleurt samen met de ogen, de vacht en het karakter van je hond. Als jij de liefde in de halsband stopt, zal de hond er trots mee rondlopen. Trekt de hond te vaak aan die riem bij het zien van een kat of een andere hond? Maak je geen zorgen, sommige honden doen dat nou eenmaal. Zorg er wel voor dat je hond zijn of haar nek niet bezeerd en geef de hond een tuigje, zo komt de schok van de riem niet alleen op de nek te liggen. Het tuigje is echter niet voor thuis, het is meer een verlengstuk van de riem dan een kledingstuk. De halsband van je hond is echt persoonlijk.

Elke hond een eigen stijl

De meeste honden zien er het mooiste uit met een bruine, leren halsband. Dat staat rustig en natuurlijk. Sommige honden lopen er echter veel leuker bij met een halsband vol kleuren, patronen of stukjes glanzend metaal. Jij weet zelf de beste match voor jouw hond, en weet je het nog niet? Probeer dan gewoon maar wat uit. Misschien is jouw hond wel het mooiste zonder halsband. Er zijn ook een aantal functionele halsbanden die we niet moeten vergeten. Een vlooienband staat bijvoorbeeld niet bijzonder mooi, maar is een stuk minder heftig dan een behandeling met gif en bovendien een stuk goedkoper. Daarnaast zijn er halsbanden speciaal voor de training, die iets strakker worden als de hond aan de riem trekt.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriƫn

Vorig artikelVeiligheidstips voor heftrucks
Volgend artikelFotograaf