De beste tips om je kleding te wassen

Je kan er een hekel aan hebben of ontzettend blij zijn als de mand weer vol zit: wassen. Een taak die in ieder geval moet blijven gebeuren als je tenminste schone kleding wil dragen. Aangezien het toch moet gebeuren, kan je het maar beter goed doen. Hier volgen een aantal tips voor het wassen van je kleding.

Een eerste tip die misschien al bekend bij je is, is het wassen van kleding op 30 graden Celsius. Als je kleding op deze temperatuur wast, gaat het langer mee. Het is namelijk beter voor het textiel. De kleding slijt hierdoor minder snel en behoudt hierdoor ook nog langer de originele kleur. Daarnaast is het beter voor het milieu. Als de gemiddelde wastemperatuur in Europa met 3 graden Celsius zou dalen dan is die vermindering net zo groot als de uitstoot van meer dan 700.000 auto’s. Onthoud wel, je doet er verstandig aan om sportkleding, sokken en ondergoed wel op 60 graden Celsius te wassen. Anders krijg je die stank er nooit uit.

Sneller klaar

Een volle wasmand met allerlei soorten en kleuren was. Als je er van tevoren al voor zorgt dat de was gesorteerd is, doe je er daarna minder lang over om het in de wasmachine te krijgen. Doe van tevoren de zwarte was bij elkaar en de kleuren. Als je hierbij ook nog eens een kort wasprogramma hanteert, ben je nog sneller klaar. Vind je het niet leuk en duurt het toch wat langer, maak er dan een feestje van. Zet een lekker muziekje op of je favoriete serie of film.

Maak het makkelijk

Er zijn onwijs veel verschillende producten om je was mee schoon te krijgen. Zorg ervoor dat je in ieder geval een heerlijk ruikend wasmiddel gebruikt. Als je er een wasverzachter aan toevoegt, ruikt het niet alleen lekker het voelt ook nog eens heerlijk zacht. Door dit soort kleine dingen maak je het toch iets prettiger. Daarbij moet je het jezelf ook niet moeilijker maken dan het is. Koop bijvoorbeeld via een online drogist. Bestel gelijk een voorraad aan producten. Zo hoef je het voor een lange tijd niet meer in te slaan en krijg je het ook nog eens gratis thuisbezorgd.

Er zijn veel winkels waar je je producten aan kan schaffen. Een hele goeie mogelijkheid is plein.nl. Je kan hier niet alleen je wasproducten inslaan, maar heel veel meer. Van hondenvoer tot hele lekker luchtjes en nog veel meer.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën