Alles wat je moet weten over omniom

Wanneer je door de stad loopt zie je waarschijnlijk ontzettend veel nieuwe bouwprojecten. Op de ene hoek van de straat wordt een nieuwe woonflat gebouwd en een paar straten verder wordt er hard gewerkt aan een nieuwe parkeergarage. Het managen van zo’n groot project is niet altijd even makkelijk. Er zijn immers een hoop verschillende stakeholders waar je rekening mee moet houden en die je tevreden moet houden. Hiervoor kun je het platform omniom gebruiken. Wat dit precies is en waarom dit bijdraagt aan een goede omgevingsmanagement, leggen we uit in dit artikel.

Wat doet omniom

Omniom komt van de woorden omni en om wat respectievelijk alles en omgevingsmanagement betekent. Omniom is een platform waarop kennis gedeeld wordt over omgevingsmanagement en alles wat daar mee te maken heeft. Je vraagt je wellicht af wat precies omgevingsmanagement is. Bouwprojecten worden natuurlijk altijd uitgevoerd in een bepaalde omgeving, waar je als bouwvakker, projectleider en manager te gast bent voor een bepaalde periode. Hoewel mensen vaak erg blij zijn met het eindresultaat van het bouwproject, is proces van bouwen natuurlijk niet erg prettig. Je moet bij een bouwproject daarom erg veel rekening houden met de omgeving. Je kunt niet zomaar een straat afzetten, het puin ergens dumpen of midden in de nacht beginnen met bouwen. Het rekening met verschillende stakeholders bij zo’n bouwproject valt allemaal onder omgevingsmanagement.

Omgevingsmanagement kent drie verschillende doelstellingen volgens omniom. Het eerste punt is draagvlak creëren. Met behulp van een goed omgevingsmanagement wordt ervoor gezorgd dat alle stakeholders tevreden zijn met het project. Daarna komt imago behoud. Er moeten positieve mediaberichten, gesprekken en feedback op het bouwproject komen, om het imago van de omgeving niet te schaden. De laatste doelstelling is een tevreden omgeving, omdat het erg belangrijk is dat een omgeving zich gehoord voelt tijdens een bouwproject. Omniom biedt bepaalde tools en kennis om een goede omgevingsmanagement te kunnen waarborgen.

De missie

De missie van omniom luidt dan ook ‘iedere stakeholder vrolijk’. Omniom wilt met de tools en kennis die zij via hun platform verstrekken willen zij dat elke stakeholder vrolijk is naar aanleiding van het bouwproject. De omniomapp heeft ontzettend veel opties om deze missie te kunnen behalen. Zo kun je bijvoorbeeld informatie en een planning toevoegen. Hierdoor weten alle stakeholders welke activiteit wanneer gaat plaatsvinden. Ook kun je bewonersbrieven plaatsen, zodat stakeholders deze makkelijk kunnen vinden. Al deze documenten kun je makkelijk categoriseren. Wanneer stakeholders alsnog vragen hebben over bepaalde onderwerpen, biedt de omniomapp de functie om deze te stellen via de chat. Met deze app houdt je dus makkelijk alle stakeholders vrolijk.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën