5 dingen die je niet mag missen in Milaan

Stedentrip Italie plannen? Zorg dan dat Milaan – een van de grootste Italiaanse steden – toevoegt aan je lijstje. Milaan is niet alleen een grote stad, maar ook een oude stad. De oudste sporen in Milaan dateren uit 222 voor Christus. En lange tijd was het de hoofdstad van het West Romeinse Rijk. Vandaag de dag biedt Milaan een bijzondere mix van historische architectuur en na-oorlogse hoogbouw. Alles vermengd met het heerlijke Italianse leven. De stad staat nu bekend om zijn hoogwaarde mode industrie. En daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden die een stedentrip Milaan de moeite waard maken!

1. De Kathedraal van Milaan

De kathedraal van Milaan is een reuzachtig monumentaal pand in het hart van Milaan. Het heeft meer dan zeshonderd jaar geduurd voor het bouwwerk voltooid was. De voorgevel is in een gotische stijl uitgevoerd, en bekroond met talloze torens, beelden en ornamenten. Het interieur is minstens zo decoratief. Je vindt er prachtige glas in lood ramen en gedetailleerde sculpturen.

2. Kerk van Santa Maria delle Grazie

De buitenkant van deze kerk is misschien iets minder spannend. Maar het heeft een specfieke charme dankzij haar rode bakstenen, ronde vormen en grote achterbasiliek. In het kerkgebouw vindt je een van 's werelds grootste artistieke creaties: Het Laatste Avondmaal van Leonardo di Vinci. Dit fantastische kunstwerk mag je niet overslaan bij een bezoek aan Italië.

3. Grand gallery Vittorio Emanuele II

Dit winkelcentrum is wel iets anders dan de Nederlandse variant! Als je deze passage in loopt lijkt het net de hal van een operagebouw, of een paleis. De Galleria is een uiterst weelderig en extravagant overdekt winkelgebied. Het is het oudste winkelcentrum ter wereld en dateert uit 1877. Het winkelcentrum heeft een kruisvorm en is bedekt met vier glazen daken die het licht op een sublieme manier naar binnen laat schitteren. Alle muren en winkelpuien zijn rijkeljk versierd. In dit winkelcentrum vindt je dan ook de grootste Italiaanse merken: Prada, Versace, Luis Vuitton. Geen plek voor koopjes dus!

4. Castello Sforzesco

Dit vijftiende eeuwse kasteel ligt op een centrale locatie in Milaan. Het is een uitgestrekt terrein, met talloze tuinen. Centraal vindt je een enorme fontein. Het originele ontwerp uit 1370 is in de loop der jaren veel aangepast, maar behoudt zijn elegantie en status. Het kasteel is met een immense baksten muur omringd. Als je langs de grote wachttorens naar binnen loopt, zal de omvang van het kasteel je verbazen. Verspreid over het terrein vindt je verschillende kleine musea en collecties. 

5. Pinacoteca di Brera

Tenslotte, in het Palazzo Brera, vindt je de Pinacoteca. Een prachtige kunstgalerlie met een uitgebreide collectie aan Italiaanse kunst. In de vroege jaren deed het paleis dienst als klooster en nationale bibliotheek. Later, in de negentiende eeuw, werd het omgebouwd tot museum. Je vindt hier fantastische sculpturen van Bellinni en meesterwerken van Correggio en Rubens.

Genoeg te zien dus!

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën