4 voordelen van het leasen van een elektrische auto

Denk je erover na om privé een auto te leasen? Dan kom je voor een aantal keuzes te staan. Zo moet je bijvoorbeeld kiezen of je een brandstofauto of een elektrische auto wilt leasen. Als je altijd een brandstofauto gereden hebt, heeft dit misschien jouw voorkeur. Toch zien we de laatste tijd steeds vaker dat mensen een elektrische auto private leasen. Benieuwd of dit ook iets voor jou is? In deze tekst zetten wij 4 voordelen van het leasen van een elektrische auto op een rijtje.

1. Goedkoper rijden

Laten we maar direct met het grootste voordeel van private lease elektrische auto beginnen: rijden is goedkoper dan rijden in een brandstofauto. Dit komt doorat je met een elektrische auto niet langer brandstof hoeft te tanken. Zo’n auto rijdt namelijk op stroom. Wel moet je regelmatig de accu van het voertuig opladen. Gebruik je een openbare laadpaal? Dan brengt dit kosten met zich mee. Toch vallen deze kosten in het niet als we ze vergelijken met de kosten van een tankbeurt. Heb je een laadpaal aan huis en zonnepanelen? Dan kun je mogelijk gratis jouw elektrische auto opladen.

2. Snel en krachtig optrekken

Een tweede voordeel van een elektrische auto is dat hij een stuk sneller en krachtiger optrekt dan een brandstofauto. Dit is mogelijk doordat zo’n auto voorzien is van een elektromotor. Hierdoor is er slechts één versnelling nodig om de topsnelheid te bereiken. Met zo’n auto loop je vaak snel uit op een brandstofauto als jullie allebei vanuit stilstand optrekken.

3. Verhoogd rijcomfort

Het rijcomfort is ook een voordeel van een elektrische auto private leasen. Zo’n voertuig wordt namelijk standaard geleverd als automaat. Hierdoor hoef jij je niet langer bezig te houden met schakelen tijdens het rijden. Daarnaast hebben ze een veel stillere motor dan brandstofauto’s. Extra bijkomstigheid is dat elektrische auto’s vaak voorzien zijn van allerlei rijhulpsystemen. Zo beschikken ze vaak over adaptieve cruise control of rijkstrookassistentie. Ook zijn veel processen in de auto geautomatiseerd. Zo kun je de airco bijvoorbeeld inschakelen via het digitale scherm in de auto, terwijl dit bij een brandstofauto met knopjes moet.

4. Minder onderhoud

Tot slot kies je voor een elektrische auto private leasen omdat er minder vaak onderhoud uitgevoerd hoeft te worden aan zo’n voertuig. In tegenstelling tot een brandstofauto vindt er geen verbranding plaats in de motor. Daarbij komt dat elektrische auto’s veel minder bewegende delen hebben. Het voordeel hiervan is dat er minder kans is op slijtage en dat komt de mate van onderhoud ten goede. Je hoeft jouw auto namelijk minder vaak naar de garage te brengen voor een onderhoudsbeurt, waardoor je ook minder vaak zonder auto zit. Denk overigens niet dat het reguliere onderhoud vervalt als je voor een elektrische auto kiest, want dat is niet het geval.

Deel dit artikel

Recent

Populaire Categoriën